juridikjobb.se

logga

Kompass Advokat söker junior biträdande jurist inom dataskydd

Företag Jurek
Ort
Utgår

2021-06-26

Ansök nu

Kompass Advokat söker junior biträdande jurist inom dataskydd

Är du i början av din juristkarriär och har du ett stort intresse för dataskydd och affärsjuridik? Vill du bredda dina kunskaper inom det området och utvecklas i en advokatroll? Vill du samtidigt arbeta på ett företag där du involveras i verksamheten och kan påverka både klientrelationer och din arbetssituation? Då är denna roll något för dig!

Arbetsbeskrivning

På Kompass Advokat arbetar du i ett erfaret team med expertis inom dataskydd, vilket ger dig möjlighet till stark professionell utveckling. Du kommer främst att biträda klienter inom området för dataskydd. Det kan avse allt från att bistå i våra uppdrag som extern DSO hos klienter, genomföra konsekvensbedömningar och hantera personuppgiftsincidenter till att utföra GAP-analyser och riskbedömningar, samt medverka vid tillsyn. Vi tillhandahåller också löpande stöd till företags dataskyddsombud eller dataskyddsansvarig där vi t.ex. hjälper till med utredningar och second opinions. Vi jobbar nära våra klienter och har också fasta uppdrag som inhyrda bolagsjurister, vilket ger en unik möjlighet till praktisk hands-on erfarenhet av de branscher vi rådger. Finns intresse från din sida ser vi gärna att du även utvecklas inom något av byråns andra fokusområden, försäkringsrätt och avtalsrätt etc.

Hos Kompass Advokat kommer du att arbeta direkt med partners och seniora medarbetare som både utmanar och stöttar dig i ditt arbete. På så sätt får du kontinuerligt fördjupa din kompetens och utvecklas i din yrkesroll.

Vem är du?

Vi söker dig som är i början av din karriär på en advokatbyrå, bolag, myndighet eller kanske kommer du direkt från tinget. Precis som oss andra på Kompass har du mycket goda studieresultat från Juristprogrammet. Du har ett stort intresse för dataskydd och du vill utvecklas inom området. Du har en stark servicekänsla och drivs av att förstå och stötta klientens affär och specifika förutsättningar. Som person är du positiv och engagerad, snabb på att förstå och kan på ett naturligt sätt skapa nya kontakter och inge förtroende. Du är en prestigelös och praktiskt orienterad problemlösare med ett strukturerat arbetssätt. Du har en förmåga att ha många varierande arbetsuppgifter igång samtidigt som du kontinuerligt driver framåt. Vi har många internationella klienter och därför är det viktigt att du kommunicerar obehindrat på engelska.

Du erbjuds

Vi erbjuder en arbetsplats med namnkunniga klienter, hög kompetens inom våra fokusområden och korta beslutsvägar. Vår kultur präglas av delaktighet, stort inflytande för alla medarbetare och stolthet över vad vi åstadkommer som jurister och företag. Vår dataskyddssgrupp har nyligen rankats i Legal500 tillsammans med de största svenska advokatbyråerna.

När vi säger att man ska trivas hos oss så menar vi verkligen det. Vi tycker att det är självklart att erbjuda bra villkor, arbetsmiljö och möjlighet till en god livsbalans. Men vi går längre än så. Vår företagskultur präglas av respekt för varje person och dennes arbetsuppgifter samt delaktighet i verksamheten. Vi skapar också en annan mening i företagandet genom ett praktiskt och ekonomiskt samhällsengagemang. Exempelvis skänker vi tio procent av vår vinst till välgörenhet och tackar nej till klienter inom bl.a. vapen- och fossilindustrierna.

Din ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Kompass Advokat med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan via www.jurek.se. Sök gärna tjänsten omgående, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kommer att tillsättas så snart det blir rätt matchning.

Om verksamheten

Kompass Advokat är en nischbyrå inom försäkringsrätt och finansiell reglering, dataskydd och personuppgifter, marknadsföringsrätt, varumärkesrätt samt avtals- och bolagsrätt. Förutom att flera av våra kompetenser är ovanliga på marknaden särskiljer vi oss genom vårt förhållningssätt till våra klienter och medarbetare. Att underlätta och skapa affärsnytta i klientens praktiska verklighet är vår drivkraft. Vi jobbar som bäst när alla trivs och därför präglas vår verksamhet av delaktighet, respekt och ett hållbart arbetssätt. Vårt kontor ligger i ljusa och fina lokaler i Gamla stan.

Dela detta jobb

logga
Kompass Advokat söker junior biträdande jurist inom dataskydd

Jurek