juridikjobb.se

Swedac söker nu koordinator till avdelningen för juridik och handelsfrågor.

Avdelningen har tre funktioner. En funktion är jurister som hanterar olika frågor såväl internt inom myndigheten som externt med anknytning till bland annat internationellt standardiseringssamarbete och till EUs inre marknad för varor och tjänster. Juristerna arbetar bland annat med ärendehantering, remissärenden, föreskriftsarbete och andra förvaltningsrättsliga uppgifter.
En annan funktion är samordningen av marknadskontroll i form av sekretariat för Marknadskontrollrådet och uppgiften som svensk centralt samordningskontor enligt EUs marknadskontrollförordning. Vid avdelningen finns också myndighetens kommunikationsenhet.

För oss är det viktigt att du står bakom och arbetar efter Swedacs kärnvärden som är respekt, engagemang, samarbete och ansvar. Vi söker dig som arbetar strukturerat utifrån en helhetssyn.

Tjänsten
Tjänsten som koordinator innebär att du ger stöd till avdelningschefen och övriga medarbetare med olika administrativa uppgifter men även bistår med andra uppgifter som bidrar till att avdelningen kan utföra sina uppgifter på ett bra sätt. Det kan exempelvis vara att bistå i utredningsarbete, hjälpa till med att anordna olika aktiviteter för att samordna svensk marknadskontroll, att stötta i kommunikationsarbetet eller annat som behövs för att vi ska göra ett riktigt bra jobb tillsammans. Eftersom tjänsten som koordinator på avdelningen är nyinrättad kommer den att utvecklas av oss tillsammans.

Din kompetens – vårt önskemål
Vi söker dig som har

  • Gymnasieutbildning
  • Har lätt för att samarbeta med olika yrkeskategorier och kunna prioritera på ett strukturerat sätt, själv och tillsammans med andra.
  • Är bra på att kommunicera och agera på ett hänsynsfullt, serviceinriktat och prestigelöst sätt.
  • Professionell och initiativtagande, samt utförditt arbete med noggrannhet.
  • Har mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska. Ytterligare språkkunskaper kan vara meriterande.

Det är meriterande om du har högskole-/universitetsutbildning och arbetslivserfarenhet, gärna inom offentlig förvaltning.
Vi fäster mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Styrelsen för ackreditering och teknisk kontroll (Swedac)
Swedac är en statlig myndighet som arbetar för att produkter och tjänster ska vara säkra. Swedac ansvarar för frågor om teknisk kontroll. Som ackrediteringsorgan kompetensprövar vi organisationer som utför provning, kalibrering, certifiering och kontroll. Vi ansvarar också för föreskrifter och tillsyn av mått, vikt och ädelmetall. Swedac samordnar marknadskontrollen i Sverige. Vi har ett stort nationellt och internationellt kontaktnät.
Swedacs vision är att medverka till att skapa en öppen och global marknad, ett konkurrenskraftigt näringsliv samt trygga konsumenter och produktanvändare i ett hållbart samhälle. Läs mer om Swedac på www.swedac.se.

För mer information kring tjänsten är du välkommen att kontakta chefsjurist Anette Arveståhl, tel. 0771-99 09 00 (växel). Representanter för Saco och ST nås även via växeln.

Skicka in din ansökan med meritförteckning till registrator@swedac.se.
Ange dnr: 2020/1869 i din ansökan. Sista ansökningsdag är den 16 augusti 2020.

Intervjuer kommer att ske digitalt via Skype v.36.

Swedac behandlar personuppgifter i samband med att en ansökan om anställning skickas in till Swedac. Ändamålet med personuppgiftsbehandlingen är att kunna fullgöra de uppgifter som är nödvändiga i samband med rekrytering. Den rättsliga grunden är att behandlingen är nödvändig för att utföra en uppgift av allmänt intresse.

Vi har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

 

Koordinator till avdelningen för juridik och handelsfrågor

Företag Swedac
Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-16

Ansök nu

Dela detta jobb