juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Kvalificerad handläggare för en ökad kemikaliesäkerhet globalt

Ort
Utgår

2023-02-05

Ansök nu

Kvalificerad handläggare för en ökad kemikaliesäkerhet globalt

Om arbetsplatsen

Kemikalieinspektionen är en statlig myndighet som har i uppdrag att minska riskerna för att människor och miljö skadas av kemikalier. Som anställd hos oss är du en del av ett betydelsefullt arbete för hållbar utveckling i Sverige, inom EU och globalt. Vårt kontor ligger i centrala Sundbyberg.

Avdelningen Utveckling av lagstiftning och andra styrmedel utvecklar strategier, kemikalieregler och andra styrmedel inom KemIs ansvarsområde såväl nationellt, inom EU som internationellt. Avdelningen ansvarar också för miljömålsarbetet och internationellt utvecklingsarbete.

Kemikalieinspektionen rekryterar till en spännande tjänst på internationella enheten. Hos oss kommer du hjälpa till att stärka andra länders kapacitet att hantera kemikalier på ett säkert sätt. Idag har vi utvecklingssamarbete främst med länder i Afrika, Asien, Latinamerika och Västra Balkan. Vi deltar också i arbete med globala överenskommelser för kemikaliesäkerhet och jobbar strategiskt med andra länder för att bidra till den globala utvecklingen av förebyggande kemikaliekontroll.
 

Arbetsuppgifter

Du kommer att utveckla, ansvara för och/eller delta i insatser inom utvecklingssamarbetet (biståndsprojekt) som kan vara av global, regional eller bilateral karaktär. Huvudfokus för insatserna är att stödja länder i deras arbete med att utveckla lagstiftning och institutioner för god kemikaliekontroll. I arbetsuppgifterna kan det både ingå att arbeta med att ge utbildning och rådgivning direkt till samarbetsländer eller att administrera samarbete med andra organisationer som i sin tur står för rådgivningen. I arbetsuppgifterna kan också deltagande i internationellt konventionsarbete och i internationella kommittéer och arbetsgrupper ingå.

Arbetet på internationella enheten är omväxlande, intressant och utvecklande där du jobbar i en internationell, mångkulturell och flerspråkig miljö. Du måste vara beredd att resa i tjänsten och vara borta några veckor per tillfälle. Det är viktigt att du har intresse för att arbeta med organisationer i låg- och medelinkomstländer.

Kvalifikationer

Du ska ha högskoleexamen inom för tjänsten lämpligt område, tex. naturvetenskap, samhällsvetenskap eller juridik. Du har relevant erfarenhet och bredd när det gäller arbete med att utveckla eller tillämpa regler inom miljöområdet i EU eller internationellt motsvarande minst fyra år. Erfarenhet av arbete med regler inom kemikaliekontroll eller av utvecklingssamarbete med andra länder är särskilt meriterande. Erfarenhet från arbete med internationella förhandlingar är också meriterande.

Du är initiativrik och kan självständigt driva utveckling och leda och genomföra projekt. Du behöver även vara beredd att finna vägar framåt i lägen där det kan finnas många osäkerheter. Vi förutsätter att du har en god kommunikativ förmåga och är duktig på att förmedla kunskap, att du har lätt för att samarbeta, är lyhörd för mottagarnas behov och har ett gott ordningssinne. Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska och ha goda kunskaper i svenska. Goda kunskaper i ytterligare språk är meriterande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde: Snarast.

Ansökan

Referensnummer:   H22-09089

Lön

Individuell lönesättning.
Kemikalieinspektionen tillämpar 6 månaders provanställning.

Övrigt

På Kemikalieinspektionen är varje medarbetare viktig för att vi som myndighet ska fungera och vi värnar därför om din hälsa och arbetsmiljö. Hos oss tas dina kunskaper till vara och du har stora möjligheter att utvecklas.
Du arbetar och agerar efter vår medarbetarpolicy och vår värdegrund. Vi förväntar oss att alla medarbetare bidrar till ett gott arbetsklimat och förstår sin roll som statstjänsteman i vårt gemensamma uppdrag.
Vi bedriver också ett målinriktat arbete för lika rättigheter och möjligheter.

Kemikalieinspektionen tillämpar de statliga kollektivavtalen: Villkorsavtal och Villkorsavtal-T samt lokala kollektivavtal avseende bl.a. arbetstid.

Dela detta jobb

Kvalificerad handläggare för en ökad kemikaliesäkerhet globalt

Kemikalieinspektionen