juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Kvalificerad jurist som vill arbeta med betaltjänstfrågor

Ort
Kategorier
Utgår

2021-12-07

Ansök nu

Kvalificerad jurist som vill arbeta med betaltjänstfrågor

Som kvalificerad jurist på avdelningen Bankrätt på Finansinspektionen (FI) arbetar du med betaltjänstfrågor på rättsavdelningen. Arbetsuppgifterna innebär exempelvis regelverksarbete, tillståndsansökningar och att bistå med rättsligt stöd i tillsynsarbetet.

Arbetet innebär även löpande kontakt med de finansiella företagen, företrädare för branschen, Regeringskansliet och myndigheter inom EU. 

Vi söker dig som har en jur.kand. eller juristexamen och har cirka tio års relevant arbetslivserfarenhet, har du utbildning inom ekonomi är det meriterande. Erfarenhet av arbete med betaltjänstfrågor och kunskap om betaltjänstregelverket är meriterande för tjänsten. Det är en fördel om du har erfarenhet från myndighet, domstol eller finansiellt företag, detsamma gäller notarietjänstgöring. Du uttrycker dig mycket väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person är du analytisk, självgående och beslutsam. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Vidare planerar, organiserar och prioriterar du ditt arbete på ett effektivt sätt och bidrar till ett gott samarbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För mer information är du välkommen att kontakta biträdande avdelningschef Malin Schierenbeck på 08-408 985 16.

Vi har normalt sex månaders provanställning.

En anställning på FI kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll görs enligt säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan som ska innehålla cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 7 december 2021. Arbetspsykologiska tester är en del av rekryteringsprocessen. Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader, ett gott konsumentskydd och en hållbar utveckling. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare, där olika erfarenheter, kompetens och mångfald tas tillvara. Här arbetar cirka 600 personer och våra värderingar präglas av att vi är engagerade, beslutsamma, målinriktade och hjälpsamma. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan.

 

Dela detta jobb

logga
Kvalificerad jurist som vill arbeta med betaltjänstfrågor

Finansinspektionen