juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Kvalificerad jurist till avdelningen Kapitalmarknadsrätt

Ort
Utgår

2022-02-02

Ansök nu

Kvalificerad jurist till avdelningen Kapitalmarknadsrätt

Ref 22-282

Som kvalificerad jurist på Finansinspektionen (FI) arbetar du i första hand med att hantera begäranden om utlämnande av allmän handling. Tillsammans med dina kollegor arbetar du för en mer effektiv och rättssäker hantering av dessa ärenden. Du förväntas ta ansvar för att stötta mer juniora kollegor i deras arbete och bidra till att bygga upp praxis. Du arbetar även med förvaltningsrättsliga frågor av olika slag. I dina uppgifter ingår att stärka den grupp som arbetar med utlämnandeärenden, men också den övriga avdelningens arbete med förvaltningsrättsliga frågor.

Vi söker dig som har en juristexamen eller jur.kand. och notariemeritering. Du har flera års erfarenhet av arbete med förvaltningsrättsliga frågor på en myndighet. Vidare så är du väl förtrogen med juridiken på det förvaltningsrättsliga området, inklusive sekretesslagstiftningen. Du uttrycker dig mycket väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person är du analytisk, självgående och initiativtagande. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående, bidrar till ett gott samarbete samt planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För mer information är du välkommen att kontakta biträdande avdelningschef Susanne Ellegård på 08-408 984 16.

Vi har normalt sex månaders provanställning.

En anställning på FI kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll görs enligt säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, som ska innehålla cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg, senast den 2 februari 2022. Arbetspsykologiska tester är en del av rekryteringsprocessen.

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader, ett gott konsumentskydd och en hållbar utveckling. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare, där olika erfarenheter, kompetens och mångfald tas tillvara. Här arbetar cirka 600 personer och våra värderingar präglas av att vi är engagerade, beslutsamma, målinriktade och hjälpsamma. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan.

Dela detta jobb

logga
Kvalificerad jurist till avdelningen Kapitalmarknadsrätt

Finansinspektionen