juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Legal Counsel till Arvato Financial Solutions

Företag Jurek
Ort
Kategorier
Utgår

2022-07-19

Ansök nu

Legal Counsel till Arvato Financial Solutions

Arvato Financial Solutions ("AFS") är ett internationellt fintechbolag som skapar lönsamma kundresor med datadrivna finansiella produkter. Vi söker nu en Legal Counsel med intresse för affärer och utveckling. Vill du använda din juridiska kompetens och din motivation för att utveckla saker till det bättre på ett innovativt fintechbolag? Då kan detta vara rollen för dig!

Arbetsbeskrivning

Som Legal Counsel på AFS kommer du, tillsammans med ett team av andra europeiska jurister, i första hand att fokusera på vår så kallade Order-to-Cash-verksamhet som innefattar factoring, fakturaadministration, fakturaköp, återkommande fakturaprodukter, diverse andra finansiella lösningar och i någon mån Collection.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av att:

• tillhandahålla stöd och råd i ett brett spektrum av affärsjuridiska frågor relaterade till verksamheten i stort,
• tillhandahålla stöd och råd i komplexa frågor relaterade till exempelvis konsumentkrediter, konsumenträtt, betaltjänster och factoring på såväl  nationell som internationell nivå,
• utvärdera nya affärsmodeller och produkter,
• upprätta, granska och förhandla kommersiella avtal och andra juridiska dokument,
• bidra till ständig förbättring av juridikfunktionen och dess arbetssätt, och
• utveckla checklistor, policyer, processer, genomföra utbildningar etc. för att bidra till medvetenhet om legala risker och möjligheter och skapa  förutsättningar för operativ excellence.

Som Legal Counsel kommer du att samarbeta nära övriga Order-to-Cash jurister och även med AFS´ övriga jurister, inte minst de andra svenska juristerna som är baserade i Varberg. Det dagliga arbetet kommer även innebära täta kontakter med andra funktioner såsom Produkt, Försäljning, Marknadsföring, Risk, Compliance, Ekonomi och Operations. Du kommer att rapportera till Head of Legal, Order-to-Cash, som är placerad i Tyskland (under en övergångsperiod rapporterar du till vår tillförordnade Head of Legal, Order-to-Cash, som är placerad i Finland).

Rollen kommer i första hand att vara inriktad på den svenska marknaden men ansvaret kan komma att utsträckas till hela eller delar av Norden. Din arbetsplats kan vara belägen på något att våra kontor i Stockholm, Uppsala, Varberg, Helsingfors eller Oslo – du bestämmer. Det finns möjligheter att arbeta hemifrån upp till fyra dagar i veckan efter överenskommelse med teamet och närmaste chef.

Vem är du?

Vi letar efter dig som efter avslutad juristexamen har arbetat i cirka 5 – 10 år med relevanta rättsområden. Du har erfarenhet av att arbeta inom samma/liknande branscher som AFS gör och med fördel är du är kunnig inom finansiella tjänster och Order-to-Cash-relaterade frågor i internationella miljöer. Vi tror att du har erfarenhet av konsumentkrediter, konsumenträtt, betaltjänstlagstiftning, kommersiell avtalsrätt, insolvensrätt, krediträtt, förmögenhetsrätt, finansrätt och regulativa frågor. Erfarenhet av att arbeta med dataskyddslagstiftningen är meriterande, men inget krav.

Du besitter förmågan att översätta komplicerad juridik till kommersiellt relevant rådgivning och du kan prioritera utifrån intressenternas skiftande behov. Du är bekväm med förändring och osäkerhet och det faller sig naturligt för dig att agera serviceinriktat och med en hög grad av integritet. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Du erbjuds:

Hos oss arbetar du i en internationell miljö på ett bolag som befinner sig i en spännande transformationsfas. Vi strävar konstant efter positiv förändring och att ge det bästa för både kunder och anställda. Kulturen på AFS kännetecknas av högt affärsfokus, medarbetarengagemang, laganda, initiativförmåga, innovation, samarbete och delegerat ansvar. Hos oss blir du en del av ett engagerat team och kommer samarbeta med ca 30 andra jurister runt om i Europa.

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar AFS med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Caroline Lönnbark på telefonnummer 076-00 26 921 alternativt caroline.lonnbark@jurek.se.

Om verksamheten

På AFS är vi stolta över att bidra till tillväxt hos våra kunder. Med internationell expertis och integrerade produkter är vi en pålitlig partner, som bidrar till bättre finansiella resultat. Våra cirka 7 000 anställda arbetar i 15 olika länder. Bland våra kunder finns både lokala tillväxtföretag och internationella koncerner med stora transaktionsvolymer. Vi lägger grunden för smarta beslut under hela kundresan, från fakturering till betalning, samtidigt som vi ökar den ekonomiska tryggheten. Tillsammans bygger vi kundens plattform för tillväxt.

AFS är en del av den privatägda medie-, service- och utbildningskoncernen Bertelsmann med över 130 000 anställda i 50 olika länder.

Dela detta jobb

Logo
Legal Counsel till Arvato Financial Solutions

Jurek