juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Legal Counsel till Borgo

Ort
Utgår

2022-07-07

Ansök nu

Legal Counsel till Borgo

Borgo är Sveriges nya hypoteksbolag. Vår vision är att genom Sveriges modernaste plattform för bolån erbjuda marknadsledande räntor till så många som möjligt. Borgo erbjuder även sparkonton med insättningsgaranti. Borgo ägs bl.a. av ICA Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners, Ålandsbanken och Sparbanken Syd.

Nu söker vi en Legal Counsel med inriktning mot finansiering till vårt kontor i centrala Stockholm.

Vad kan vi erbjuda dig?

Borgo är ett modernt och nytänkande företag med en entreprenörsmässig företagskultur. Vi vill ge dig en möjlighet att ta stort ansvar från start och utforma samt vidareutveckla våra processer och rutiner. Du kommer att ingå i ett professionellt och högpresterande Legal team och vara med på vår resa att bygga Sveriges nya hypoteksbolag.

Vad ingår i rollen?

Som Legal Counsel på Borgo kommer du att stötta affärsverksamheten med fokus på obligationer och lånefinansiering.

Du kommer bland annat att arbeta med följande:

  • Obligationer och certifikatprogram

  • Säkerställda obligationer, inklusive regulatoriska krav

  • Värdepappersrättsliga frågor kopplade till obligationer

  • Processer för efterlevnad av EU:s marknadsmissbruksförordning

  • Bolagsjuridik

I rollen kommer det även ingå att ge bredare legalt stöd till verksamheten avseende framför allt avtalsförhandlingar och associationsrätt. Du kommer att rapportera direkt till Chief Legal Officer.

Arbetet är varierande och utvecklande där du får ta stort eget ansvar. Då vår organisation är liten krävs flexibilitet och en beredskap och vilja att hjälpa till även utanför ramen för det direkta uppdraget.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har en juristexamen samt minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet från advokatbyrå och/eller bolag med fokus på bankfinansiering, gärna certifikatprogram och emittering av obligationer. Erfarenhet av arbete med säkerställda obligationer och kunskap om värdepappersrättsliga frågor kopplade till obligationer är meriterande.

Som person ska du vara noggrann, affärs- och lösningsorienterad, serviceinriktad, nyfiken, drivande och ansvarstagande. Vidare ska du ha hög integritet och välutvecklad analytisk förmåga. Du bör ha en mycket god kommunikativ förmåga och uttrycka dig mycket väl, både i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

Kontakt och ansökan

Låter detta intressant? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan!

Urval sker löpande, ansök därför gärna redan idag.

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Elin Flodin på tel. 072-360 73 29 eller elin.flodin@sharprecruitment.se, eller Zarina Virsholm på tel. 073-399 07 27 eller zarina.virsholm@sharprecruitment.se.

 

Dela detta jobb

Legal Counsel till Borgo

Sharp Recruitment & Consultants