juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Legal Counsel till HDI Global Specialty och Hannover Re

Ansök nu

Legal Counsel till HDI Global Specialty och Hannover Re

Om uppdragsgivaren

HDI Global Specialty tecknar försäkring inom ett stort antal specialbranscher över hela världen. Vi är för närvarande i en tillväxtfas och den globala premievolymen är drygt två miljarder euro. HDI Global Specialty ingår i Talanx Group som, med drygt 40 miljarder euro i omsättning, är en av de största försäkringskoncernerna i Europa. På kontoret i Stockholm driver vi nordisk och internationell försäkringsverksamhet inom bl. a. flyg, marin, financial lines, politiska risker och agenturförsäkring.

Hannover Re är världens tredje största återförsäkringsbolag med en årlig premieinkomst på drygt 24 miljarder euro och ca 3 000 anställda representerade på över 100 kontor världen över. I Sverige bedriver vi återförsäkringsverksamhet inom såväl sak- som livförsäkringsområdet.

Det svenska kontoret för HDI Global Specialty och Hannover Re finns på Kungsholmen och tillsammans är vi ca 130 anställda.

Vi söker nu en Legal Counsel till vårt Stockholmskontor.

Om rollen

Hos oss får du möjlighet att vara med och utveckla juridikfunktionen i ett entreprenörsdrivet företag mitt inne i en spännande tillväxtperiod. Vi erbjuder ett utmanande arbete i ett internationellt företag med ett högt tempo och en familjär stämning. Vi har fokus på värdeskapande och utgår hela tiden från affärens behov och målsättningar. Vi är en naturlig del av affärsprocessen och tänker och agerar strategiskt, smart och effektivt.

Som Legal Counsel kommer du ingå i vår Legal, och Compliancefunktion. Du kommer få en central roll i vidareutvecklingen av juridikfunktionen och ges möjlighet att växa i en spännande och internationell miljö. Du kommer arbeta brett med ett omfattande ansvar.

Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. innefatta att:

· Företräda bolagen vid avtalsförhandlingar

· Representera förtaget i internationella kommitteer gällande tolkning av försäkringsavtal

· Bistå i löpande bolagsrättsliga frågor

· Upprätta och förvalta avtal

· Utreda och ge stöd i löpande legala frågor som rör verksamheten tex frågor gällande försäkringsavtal, dataskydd, försäkringsdistribution, regelefterlevnad, konsumentlagstiftning mm.

· Koordinera projekt internt och externt

· Driva innovation och digitalisering på den juridiska funktionen.

Då vi arbetar i en internationell miljö är det av stor vikt att du har mycket god förmåga att uttrycka dig på engelska i både tal och skrift.

Funktionen består idag av 3 personer och du rapporterar till Head of Legal, Compliance och Claims och tillhör Legal, Compliance & Claims-avdelningen bestående av 6 personer i Stockholm. Du kommer även ingår i ett dedikerat juridiskt team internationellt och arbeta i en internationell miljö.

Kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig som är utbildad jurist med minst 5 års arbetslivserfarenhet från advokatbyrå eller som inhouse Legal Counsel, exempelvis från försäkrings- eller finansbranschen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en internationell miljö och att du har god förhandlingsvana.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och för att passa in i rollen och trivas hos oss är det viktigt att du är initiativtagande, flexibel och resultatinriktad. Du har ett affärsmässigt tänk, är kvalitetsmedveten och har lätt för att samarbeta. Eftersom du är en lösningsorienterad person motiveras du av att vara med och utveckla vissa processer och rutiner. Vidare kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants.

Vid eventuella frågor angående rollen, vänligen kontakta Peter Ekström på 070 813 51 85, peter.ekstrom@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av ett CV. Tillträde sker enligt överenskommelse. Urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Dela detta jobb

Legal Counsel till HDI Global Specialty och Hannover Re

Sharp Recruitment & Consultants