juridikjobb.se

Legal Counsel till Olink, Uppsala

Ort
Kategorier
Utgår

2019-09-02

Ansök nu

Legal Counsel till Olink, Uppsala

Olink Proteomics AB är ett snabbväxande Uppsalabaserat globalt företag vars världsledande teknologi och produkter bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin. Produkterna används inom medicinska områden som hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och neurologiska sjukdomar.

Vår teknologi Proximity Extension Assay (PEA) kan mäta 92 biomarkörer på samma gång, i endast 1µL prov. Analyserna möjliggör fördjupad förståelse av sjukdomsprocesser, förbättrad sjukdomsdetektion och bidrar till ökad biologisk kunskap. Under fem år har vi analyserat mer än en miljon prover och genererat nära 90 miljoner datapunkter för hundratals kunder från både forskningsinstitut och läkemedelsbolag.

Vi har i dag kontor och service-lab i Uppsala och Boston. Våra säljare utgår även från ett flertal stater i USA samt Storbritannien, Holland, Tyskland och Singapore. Läs gärna mer om oss på www.olink.com.

Legal Counsel                                                                         

Som jurist på Olink Proteomics kommer du att axla en viktig roll där du huvudsakligen ska stötta våra Business Development Managers (BDMs) i Europa med avtal och juridiska spörsmål. Tjänsten är stationerad i Uppsala och rapporterar till bolagets General Counsel.

Arbetsuppgifter:

  • Skriva, granska och i övrigt hantera avtal
  • Vara drivande i avtalsförhandlingar med våra kunder
  • Utbilda våra BDMs om relevanta interna och externa regler, t.ex. rörande avtalsprocessen, GDPR och konkurrensrätt
  • Annan allmän relevant juridisk rådgivning
  • Juristexamen från europeiskt universitet
  • Minst 7 års arbetslivserfarenhet som bolagsjurist och/eller affärsjurist på advokatbyrå
  • Erfarenhet från företag inom Life Science och/eller biopharma-bolag är ett starkt önskemål
  • Språk: Engelska och svenska. Franska och/eller tyska är en fördel.

Kompetens/erfarenhet:

Relevanta områden: Allmän affärsjuridik, främst säljavtal, offentlig upphandling, konkurrensrätt och immaterialrätt.

Vi söker dig som är affärsinriktad, har ett serviceinriktat arbetssätt och ett starkt kvalitetsfokus. Som person är du positiv, strukturerad och prestigelös och du samarbetar väl med andra. Det är även viktigt att du kan leverera högkvalitativt arbete i en miljö med högt tempo och korta deadlines.  För att klara detta tror vi att du är pragmatisk, proaktiv och ställer relevanta frågor för att ringa in problemområden, bedöma risker och säkerställa att din rådgivning blir rätt.  Du har stort engagemang och förstår hur du ska bidra med din specialistkompetens för att hitta lösningar. Vidare är du noggrann, kommunikativ, tydlig och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Vi arbetar med löpande urval och intervjuer och välkomnar därför din ansökan redan idag, dock senast den 10 juni 2019. Vid frågor, vänligen kontakta Rosita von Feilitzen hos von Feilitzen & Partners som vi samarbetar med i denna rekrytering. Rosita når du på telefon 073-540 57 07 eller skicka din ansökan med CV, personligt brev och betyg till www.vonfeilitzen.se.

Dela detta jobb

Legal Counsel till Olink, Uppsala

von Feilitzen & Partners AB