juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Legal Counsel till Sciety

Ort
Utgår

2022-07-07

Ansök nu

Legal Counsel till Sciety

Sciety är Nordens ledande investerarnätverk inom life science och digital hälsa. Vi kombinerar erfarenhet från life science och finans för att välja ut de främsta bolagen i branschen.

Nu söker vi en Legal Counsel till vårt huvudkontor i centrala Stockholm.

Om oss

Life science är en av Sveriges viktigaste sektorer och en växande marknad både i vårt land och globalt. Det är en dynamisk marknad där vi ser att den starkaste innovationskraften ligger hos de mindre tillväxtbolagen med högteknologiska profiler. Gemensamt för dem alla är att de bidrar till viktiga framsteg inom vård och life science, och att vi ser god avkastningspotential. Varje år utvärderar vi hundratals tillväxtbolag och presenterar endast de främsta för vårt investerarnätverk. Vi bevakar branschen aktivt, har daglig kontakt med bolag och samarbetar med ledande forskningsparker och branschorganisationer.

Sciety står inför en kraftig tillväxtresa och söker nu ytterligare en kollega som kommer att stötta oss i det juridiska arbetet. Du kommer att vara med från grunden i företagets tillväxtresa och därmed ha en central roll i företaget. I och med detta erbjuds du goda utvecklingsmöjligheter i en dynamisk och flexibel arbetsmiljö, tillsammans med professionella och yrkesskickliga kollegor med gedigen expertis inom life science och finans.

Om rollen

Som Legal Counsel på Sciety kommer du att stötta affärsverksamheten i ett brett spektrum av affärsjuridiska frågor, med tonvikt på allmän bolagsrätt, aktiemarknadsrätt och värdepappersrätt. I rollen ingår bland annat att:

  • Upprätta och granska olika typer av avtal, så som investeringsavtal, aktieägaravtal och diverse bolagsrättsliga avtal

  • Leda det juridiska arbetet och ha ett helhetsansvar för alla juridiska frågor som kan uppstå i verksamheten

  • Arbeta strategiskt med utveckling och effektiviseringen av Scietys verksamhet

  • Arbeta med legal due diligence av bolag som ska kapitaliseras

  • Stötta i säkerställandet av företagets regelefterlevnad och rapportering till Finansinspektionen

  • På sikt, arbeta med noteringar och riktade emissioner

Du rapporterar till bolagets VD.

Bakgrund och profil

Vi söker dig som har en juristexamen samt 2-5 års arbetslivserfarenhet från en affärsjuridisk advokatbyrå och/eller från bolag. Du har erfarenhet av att arbeta med aktiemarknadsrätt och allmän bolagsrätt samt att hitta de bästa lösningarna i nära samarbete med verksamheten och ledningen. Erfarenhet av att arbeta med värdepappersrätt är meriterande. Vidare har du god förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Som person tror vi att du är noggrann, strukturerad, självständig och prestigelös. Du är nyfiken och flexibel samt besitter en utpräglad samarbetsförmåga. Vi ser vidare att du är en skicklig jurist som kan kommunicera ditt budskap väl, med vana att arbeta proaktivt och lösningsorienterat.

Kontakt och ansökan

Låter detta intressant? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan!

Urval sker löpande, ansök därför gärna redan idag.

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Alexia Petrini på tel. 070-146 60 65 eller alexia.petrini@sharprecruitment.se, eller Peter Ekström på tel. 070-813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se.

 

 

Dela detta jobb

Legal Counsel till Sciety

Sharp Recruitment & Consultants