juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Menigo söker Legal Counsel

Ort
Utgår

2022-05-18

Ansök nu

Menigo söker Legal Counsel

Om Menigo

Vi på Menigo tror att den goda måltiden har kraften att bygga broar mellan människor och skapa hälsa och tillväxt i samhället. För att göra det möjligt behöver vi medarbetare som arbetar tillsammans, har en bredd i erfarenheter, kunskap och bakgrund och delar vår passion för mat. Nu bygger vi för framtiden - och du kan bli en del av den!

Vi arbetar efter våra värdeord;

Teamwork Hur vi arbetar tillsammans

Inclusiveness Hur vi behandlar varandra

Excellence Hur vi ständigt blir bättre

Integrity Hur vi uppträder professionellt

Responsibility Hur vi tar vårt ansvar

Läs gärna mer om Menigo på www.menigo.se

Menigo söker Legal Counsel

Din roll

I rollen som Legal Counsel hos Menigo kommer du att få arbeta brett inom flera olika rättsområden. Du kommer att stötta affärsverksamheten i ett stort spektrum av affärsjuridiska frågor. Särskilt viktiga områden är, kommersiella avtal, bolagsrätt, kredit- och obeståndsrätt och GDPR men det kommer även att vara andra typer av frågor som ska hanteras av juristen, såsom upphandlings- och fastighetsfrågor.

Din roll kommer att innebära stora kontaktytor inom företaget och din förmåga att etablera och underhålla goda affärsmässiga relationer med bibehållen integritet är viktig. En ytterligare viktig del av denna tjänst är att du vill och kan ta ansvar för de legala beslut som fattas, eftersom du kommer att vara ensam jurist i koncernen.

Ditt arbete består i huvudsak av att;

  • Skriva, granska och förhandla avtal

  • Vara rådgivare till affärsverksamheten

  • Etablera och utveckla rollen som Legal Counsel

  • Utveckla och implementera processer och rutiner för avtalshantering

  • Utarbeta, uppdatera och ansvara för koncernens styrdokument och policys

  • Leda koncernens arbete med GDPR

  • Utbilda verksamheten inom relevanta rättsområden

  • Vara länken mellan Menigo och Syscos General Counsel i Europa

  • Stötta Menigo och dotterbolag med olika avtals- och bolagsrättsliga frågor

Vem är du?

Vi söker dig som har ett genuint affärsintresse och en passion för att arbeta verksamhetsnära inom ett brett spektrum av juridiska frågor. Som person är du serviceinriktad och pedagogisk och har en fallenhet för att förklara och driva juridiska frågeställningar till verksamheten. Du är noggrann med en förmåga att se affärsnyttan av dina råd. Du trivs i en miljö som drivs av snabba beslut och du är trygg i din roll som rådgivare. Vi söker därför dig som är prestigelös och flexibel och som snabbt kan knyta kontakter både internt och externt.

Efter din juristexamen vill vi gärna att du har minst 5 års relevant erfarenhet från advokatbyrå och bolag med liknande arbetsuppgifter. Har du erfarenhet från arbete med frågor kopplade till detaljhandel är det meriterande. Eftersom arbetet sträcker sig över många olika rättsområden bör du ha mycket goda allmänjuridiska kunskaper, men också ett intresse för och en förmåga att omsätta dina kunskaper i praktisk affärsjuridisk nytta. Du har en god förmåga att prioritera, tar gärna egna initiativ, känner starkt ansvar och levererar i tid och med hög kvalité.

Flytande svenska och engelska, i tal och skrift, är en självklarhet.

Övrig information

Tjänsten är placerad i Stockholm, Globen och du kommer att rapportera till CFO. Resor både i Sverige och utomlands förekommer.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med von Feilitzen & Partners. Välkommen med din ansökan och frågor till Rosita von Feilitzen, telefon 073-540 57 07. Skicka din ansökan till: www.vonfeilitzen.se med CV, personligt brev och relevanta betyg och intyg snarast. Intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdag är den 18 april 2022.

Dela detta jobb

Menigo söker Legal Counsel

von Feilitzen & Partners AB