juridikjobb.se

logga

Nordax Bank söker jurist med inriktning mot Treasury

Företag Jurek
Ort
Utgår

2021-10-13

Ansök nu

Nordax Bank söker jurist med inriktning mot Treasury

Nordax Bank är i ett skede som präglas av tillväxt, snabb utveckling och ett varmt företagsklimat där engagerade medarbetare utgör hjärtat i verksamheten och möjliggör Nordax ambitiösa tillväxtplan.

Avdelningen Legal söker nu en erfaren bolagsjurist som kommer att få en mycket viktig roll i förändringsresan. Legal ansvarar bl.a. för att säkerställa att verksamheten bedrivs enligt tillämpliga lagar, förordningar och föreskrifter liksom att avtal och andra rättshandlingar är korrekta och hanteras på ett adekvat sätt. Legal är ett viktigt stöd för styrelse och VD i fråga om intern styrning och kontroll. Du kommer att ingå i ett team med jurister som drivs av att tillhandahålla bästa möjliga stöd till verksamheten.

Arbetsbeskrivning:

I denna roll kommer du ha ansvaret att bistå Treasury med praktiskt legalt stöd och rådgivning. Du kommer som ensam jurist på området få mycket ansvar och utgöra en nyckelroll i Treasurys arbete med kort- och långsiktig finansiering. Nordax finansieringsstrategi är att ha en effektiv och diversifierad finansieringsstruktur som består av inlåning från allmänheten, icke-säkerställd finansiering och säkerställd finansiering. Du kommer vara av stor betydelse för att den nås på ett sätt som garanterar att Nordax åtnjuter rättigheter och fullföljer sina förpliktelser på absolut bästa sätt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att leda och koordinera de legala delarna i finansieringsrelaterade projekt och transaktioner (både säkerställd och icke-säkerställd finansiering); legalt granska och bistå Treasury i förhandlingar av Nordax finansieringsavtal; löpande stödja Treasury vad gäller efterlevnad av avtalsförpliktelser liksom legala och regulatoriska krav; hantera vissa administrativa uppgifter relaterade till finansieringen, såsom arkivering av dokumentation liksom bolagsrättsliga ärenden; samt utgöra ett legalt stöd i Nordax informationsgivning och rapportering till kapitalmarknaden.

Du kommer också i mån av tid, bidra med juridiskt stöd till övriga organisationen. Det kan handla om dagligt operativt stöd med avtal, interna styrdokument och löpande rådgivning som mer övergripande arbete med hantering av legala risker i företagsövergripande projekt.

Vem är du:

Vi söker dig som är jur.kand. och därtill troligen har ca 5-10 års relevant juridisk yrkeserfarenhet från advokatbyrå och/eller större bolag. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med juridisk inriktning mot Treasury, finansierings- och kapitalmarknadsfrågor.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och som person tror vi att du är engagerad, resultat- och lösningsorienterad med tydligt kommersiellt fokus och har en stark egen drivkraft och förmåga att arbeta självständigt, men samtidigt är en lagspelare med hög social kompetens. I arbetet är det av största vikt att du är strukturerad, kvalitetsmedveten och kan leverera utifrån uppsatta mål. Du bör ha en god förmåga att både förstå helhetsperspektivet och samtidigt hantera detaljer när så behövs. Tjänsten kräver en god analytisk förmåga och erfarenhet av att framgångsrikt driva och leda projekt. För att lyckas i rollen behöver du även ha en mycket god kommunikativ förmåga, lyhördhet, hög integritet och samarbetsförmåga samt intresse för att bygga goda relationer både internt och externt. Tjänsten kräver utöver goda kunskaper i svenska, också mycket goda kunskaper i engelska i både tal och skrift då en stor del av det dagliga arbetet utförs på engelska.

Ansökan:

I denna rekryteringsprocess samarbetar Nordax med Jurek Rekrytering & Bemanning. Urvalsprocessen sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Observera att vi inte tar emot ansökningar via email. För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Matilda Karlsson på nummer 073 690 50 18 alt via matilda.karlsson@jurek.se.

Välkommen med din ansökan!

Om Nordax Bank:

Nordax är en nordisk specialistbank som erbjuder konkurrenskraftig in- och utlåning till cirka 200.000 privatkunder i huvudsakligen Sverige, Norge och Finland. Vi har cirka 300 anställda och genom vår centraliserade affärsmodell bedrivs all verksamhet från vårt kontor i Stockholm.

Nordax grundades 2003 och sedan dess har vi växt och format en organisation baserad på stort kunnande och engagemang. Vi hjälper människor att göra genomtänkta val för ett liv de har råd med. Vi har specialiserat oss på ett fåtal produkter som bolån, privatlån utan säkerhet samt sparkonton. Sedan 2019 ingår även Svensk Hypotekspension AB (SHP) i Nordaxkoncernen. SHP erbjuder kapitalfrigöringskrediter som gör det möjligt för pensionärer med stora nettoförmögenheter bundna i sina bostäder att frigöra kapital utan att behöva sälja bostaden.

Vi arbetar ständigt med att förbättra kundresan med fokus på hållbarhet; ansvarsfullt företagande är centralt för oss. Vi är övertygade om att det genererar en långsiktig affärsnytta för oss samtidigt som det levererar värde till våra kunder och övriga intressenter. Nordax är banken för det nya vanliga!

Dela detta jobb

logga
Nordax Bank söker jurist med inriktning mot Treasury

Jurek