juridikjobb.se

a

Ombudsman

Företag Lärarförbundet
Ort
Kategorier
Utgår

2020-01-26

Ansök nu

Ombudsman

Just nu söker vi en ombudsman till regionala kontoret Umeå/Luleå

Vill du jobba med att ge världens viktigaste yrke bättre villkor och förutsättningar? Att jobba på Lärarförbundet innebär att arbeta med en av Sveriges mest diskuterade frågor. Skolan är avgörande för Sveriges framtid och en nyckel till integrationen. Vi brukar säga att allt börjar med bra lärare. Och lärare ska ha bra löner och bra villkor. Vi som jobbar här vill vara engagerande, öppna, kompetenta och drivande. Det är också egenskaper vi söker när vi letar efter nya medarbetare. Allt för att skapa goda förutsättningar och medlemsvärde för 232 000 lärare.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten som ombudsman innebär att du arbetar med rekrytering och organisering av nya medlemmar och är Lärarförbundets ansikte utåt i alla de forum du agerar i. Med ett utvecklingsinriktat och konsultativt förhållningssätt bidrar du till att Lärarförbundet blir en ännu mer attraktiv och rekryterande organisation. I dina ansvarsområden ingår bland annat att arbeta med styrelseutveckling vilket betyder att du ger stöd åt avdelningsstyrelser i deras ledaruppdrag och verksamhet genom bland annat utbildning. Lärarförbundet bedriver ett arbetsplatsnära arbete och du kommer på olika sätt bidra till att det utvecklas. Du kommer även arbeta i området profession och villkor där du på ett konsultativt sätt stöttar våra förtroendevalda och medlemmar i deras arbetsmiljö- och arbetsrättsliga frågor.

De kompetenser som är extra viktiga i denna roll är

 • Intresse av att rekrytera nya medlemmar
 • Analytisk förmåga
 • Kommunikativ förmåga, du kan uttrycka dig väl i tal och skrift
 • Förmåga att skapa goda relationer med olika typer av människor
 • Initiativförmåga
 • IT-vana

Krav

 • Minst tre års arbetslivserfarenhet
 • Akademisk utbildning
 • Kunskap om lagar och avtal samt tillämpning inom arbetsmiljö och arbetsrätt
 • Förhandlingserfarenhet
 • Kunskaper i svenska och engelska (skriva och tala)
 • Körkort och tillgång till bil
 • Vara beredd att köra bil och resa på annat sätt inom tjänsten

Meriterande

Det är meriterande att ha erfarenhet av förtroendeuppdrag och/eller lärar/skolledarbakgrund. Om du har vana av att coacha, har erfarenhet från förändringsarbete och talar andra språk än svenska och engelska, är det också meriterande.

Vad kan vi erbjuda dig?

Du kan se fram emot ett omväxlande jobb i en organisation som är i en spännande utveckling. Vi har ett av marknadens bästa kollektivavtal med tjänstepension, och vi kan erbjuda dig subventionerade luncher, flexibla arbetstider och friskvårdsbidrag. Vi eftersträvar mångfald och att spegla våra medlemmar och förutsätter att du delar Lärarförbundets grundläggande fackliga värderingar. Lärarförbundet strävar i alla avseenden efter frihet från diskriminering och lika möjligheter för alla. 2016 tilldelades Lärarförbundet Guldnappen, ett pris för bästa arbetsgivare för småbarnsföräldrar.

Tjänsterna är en tillsvidareanställning. Individuell lönesättning tillämpas. Heltidstjänst. Tjänstgöringsort är Umeå. Eventuellt kan tjänsten på sikt (efter minst 12 månader) omregleras till ett distansavtal, med förläggning på hemorten. Välkommen med din ansökan (CV + personligt brev) så snart som möjligt, senast 26 januari. Urval sker löpande! Tillträde enligt överenskommelse.


Kontaktperson    Carina Jonsson
Telefon    0703166714
Område    Umeå
Yrkesroll    Organisation & ledning, Juridik
Typ av anställning    Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida    http://www.lararforbundet.se
Sista ansökningsdag    26 jan 2020

 

 

Dela detta jobb

a
Ombudsman

Lärarförbundet