juridikjobb.se

Paralegal/junior jurist till juristenheten i Söderhamn

Ort
Kategorier
Utgår

2018-06-01

Ansök nu

Paralegal/junior jurist till juristenheten i Söderhamn

På PRV arbetar vi med innovationer inom samhällets alla områden. Som centret i Sverige för immateriella rättigheter är vår främsta uppgift att stärka Sveriges tillväxt och konkurrenskraft. Det gör vi genom att öka kunskapen om immaterialrätt, och ge företagare och innovatörer de verktyg de behöver för att kunna få ut det mesta av sina tillgångar.

Vi är en öppen och kundorienterad myndighet där våra anställda bidrar med kunskap, framåtanda och engagemang. Välkommen att utvecklas med oss på PRV, där vi arbetar med teknik och samhällsutveckling i framkant.

Till vår juristenhet vid design- och varumärkesavdelningen i Söderhamn söker vi nu en paralegal eller junior jurist. Uppgifterna kommer dels att vara löpande juridiskt arbete som exempelvis att skriva svar på kundförfråganingar inom avdelningens rättsområden, skriva rättsfallsreferat och att ta fram underlag (rättsfallshänvisningar etc.) inför yttranden och överklaganden. Du kan också få arbeta med utkast till olika dokument med juridiskt innehåll. Vi behöver även administrativt stöd i form av mötesprotokoll, granskning av fakturor samt viss uppdatering av enhetens sida på intranätet.

Vid juristenheten svarar vi för PRV:s yttranden och överklaganden till Patent- och Marknadsdomstolarna, vi arbetar med lagstiftningsfrågor och bedömningsanvisningar till avdelningens sakområden som främst är varumärken, design, periodisk skrift, upphovsrätt och officiella beteckningar. PRV är en myndighet med påtagligt internationell prägel. Vi deltar i internationellt samarbete med World Intellectual Property Organisation (WIPO) i Genève och med European Union Intellectual Property Office (EUIPO) i Alicante. Det engelska språket är därför en naturlig del av vårt vardagliga arbete.

Har du vad vi söker?

Vi söker dig som har:

Jur. kand. eller juristexamen eller en paralegal-examen.
Kunskaper inom avdelningens sakområden, gärna i form av specialkurser eller uppsatsskrivande.
God organisatorisk förmåga, goda kunskaper i rättsinformatik samt mycket god kommunikationsförmåga. God förmåga att hantera vanligt förekommande program för datastöd är en förutsättning.
Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
Mycket goda kunskaper i engelska är ett krav. Övriga språkkunskaper är meriterande.
Anställningen

Tjänsten är ett vikariat på ett år med ev. möjlighet till förlängning. Tillträde beräknas till september 2018. Tjänsten är placerad i Söderhamn.

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Magnus Ahlgren, juristchef. Vid frågor om anställningsvillkor kontakta Mats Lindroos på personalfunktionen. Fackliga referenter är Vanessa Johansson (SACO) och Håkan Bodin (ST). Alla kontaktpersoner nås via vår växel på telefon 08-782 25 00.

Välkommen med din ansökan innehållande ett CV och personligt brev senast den 1 juni 2018.

Du ansöker direkt via vår hemsida

(I denna rekrytering har vi valt mediekanal och undanber oss därför säljare)

 

Dela detta jobb

Paralegal/junior jurist till juristenheten i Söderhamn

Patent- och registreringsverket (PRV)