juridikjobb.se

logga

PRAKTIK INOM MARK OCH MILJÖRÄTT TILL GÖTEBORG

Ort
Kategorier
Utgår

2020-04-20

Ansök nu

PRAKTIK INOM MARK OCH MILJÖRÄTT TILL GÖTEBORG

Är du i slutet av juridikstudierna och vill testa på hur det är att arbeta praktiskt i byråvärlden? I så fall vill vi tipsa dig om att vi just nu söker en praktikant/uppsatspraktikant inom rättsområdet Mark och Miljö till vårt kontor i Göteborg.

Här har du möjlighet att snabbt få en inblick i hur advokaterna inom Mark och Miljö jobbar. Som praktikant kommer du från dag ett in i det juridiska arbetet, samtidigt som du erbjuds värdefull hjälp och inspiration till ditt uppsatsskrivande.

Varför Foyen?
Foyen är en öppen och omtänksam byrå. Trots att vi har växt mycket under senare år har vi ändå behållit den familjära stämningen. Göteborgskontoret har stora fina lokaler med ett centralt läge intill Kungsportsplatsen. Vi gillar att umgås med varandra, gärna över fika eller lunch och ibland händer det att vi möts upp runt vårt pingisbord för en match.

Dina framtida uppgifter
Praktiken pågår under tio veckors tid och din uppgift kommer att vara att biträda firmans jurister i deras dagliga arbete. Detta innebär att du bland annat kommer att vara ett stöd i rättsutredningar, prova på att upprätta utkast till olika typer av texter, samt ha kontakt med domstolar och myndigheter.

Andra möjligheter
Under praktikperioden kommer du att ha en handledare som gärna bollar uppsatsidéer och hjälper dig med input och feedback. För rätt person finns möjlighet att upptäcka nya karriärvägar och se vad arbete på byrå egentligen går ut på.

Vem är du?
Vi ser gärna att du är engagerad och utåtriktad med en stor portion nyfikenhet, samt att du har ett stort intresse av miljörätt från ett verksamhetsutövarperspektiv eller frågor som rör plan- och bygglagen. Att du har läst specialkurser inom nyss nämnda ämnen, eller att du har planer på att skriva uppsats inom något av dessa, är meriterande.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan
Vänligen ansök via vår hemsida www.foyen.se och registrera dig under karriär, bifoga ansökningsbrev, cv samt betyg. Vi ser fram emot att få din ansökan så snart som möjligt, då vi tar emot ansökningar löpande. Har du frågor kring praktikplatsen? Kontakta HR-assistent Matilda Grillhammar

Vi är en advokatfirma som redan vid starten 1987 mejslade ut tre grundpelare för verksamheten: branschfokus, affärsförståelse samt en absolut spetskompetens inom relevanta rättsområden för våra branscher och det har fallit väl ut. Vi är idag ca 80 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö och Falun. Våra huvudområden är bygg- och fastighetsbranschen, teknikintensiv industri, gruv-och skogsnäring, offentliga affärer, energisektorn, miljöområdet samt branschöverskridande affärsjuridik.

Kontaktpersoner

Matilda Grillhammar

matilda.grillhammar@foyen.se

 

Dela detta jobb

logga
PRAKTIK INOM MARK OCH MILJÖRÄTT TILL GÖTEBORG

Foyen Advokatfirma Kommanditbolag