juridikjobb.se

Praktik på Vattenfalls juristavdelning i Solna, höstterminen 2020

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2020-04-14

Ansök nu

Praktik på Vattenfalls juristavdelning i Solna, höstterminen 2020

Är du juriststudent och vill starta din kommande karriär med värdefull praktik på en juristavdelning på ett stort svenskt bolag? Nu söker vi en student för praktik i 10 eller 20 veckor under höstterminen 2020 på den juristavdelning som ger juridisk service till Vattenfalls koncernledning och de nordiska enheterna.

Praktik på Vattenfall är en möjlighet för dig som student att få en bild av hur det är att arbeta som bolagsjurist i ett stort internationellt företag. Praktiken ska bidra till att ge dig värdefull erfarenhet inför framtiden samt personlig utveckling. Du kommer att få bekanta dig med bolagsjuristernas vardag, typiska arbetsuppgifter för en bolagsjurist och få tillgång till ett brett kontaktnät.

Om praktikplatsen

Du kommer att ingå i ett team med drygt 20 jurister som arbetar med att ge bred juridisk service till koncernledningen och de nordiska enheterna. Praktiken kommer bl.a. innebära att upprätta rättsutredningar, ta fram utkast till handlingar samt delta i möten och som åhörare i utbildningar. Arbetet sker både på svenska och på engelska.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är i slutet av din juristutbildning. Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som person är du noggrann och strukturerad i ditt arbete. Vi ser även att du är driven och engagerad samt har god samarbetsförmåga. Du är prestigelös då praktiken innefattar såväl kvalificerade uppgifter som mindre kvalificerade uppgifter.

Övrig information

Praktiktid: Heltid i 10 eller 20 veckor under vårterminen 2020.

Plats: Vattenfalls huvudkontor, Arenastaden, Solna.

Ersättning: 5 000 kr för hela praktikperioden.

Så här ansöker du

Skicka in ditt personliga brev, ditt CV och dina betyg från juristprogrammet så snart som möjligt men senast den 14 april 2020 via Vattenfalls karriärsida. Urval sker löpande.

Lägg CV och betyg i samma fil.

Vi ser gärna att du i ditt brev anger planerat uppsatsämne, om du önskar praktik i 10 eller 20 veckor samt när du vill starta praktiken.

Frågor

För ytterligare information om praktiken är du välkommen att kontakta bolagsjurist Daniel Kim på 072-242 6387 eller daniel.kim@vattenfall.com, alternativt bolagsjurist Sophie Hellman på 070-293 2816 eller sophie.hellman@vattenfall.com.

Vi ser fram emot din ansökan! 

Dela detta jobb

Praktik på Vattenfalls juristavdelning i Solna, höstterminen 2020

Vattenfall AB