juridikjobb.se

 

Processande jurist inom familjerätt

Om jobbet
Svensk Familjejuridik är en specialistbyrå och verksamhetens huvudinriktning är vårdnadsmål. Vi söker nu en till jurist med ett stort intresse för det familjerättsliga området som vill processa mål i domstol, företrädelsevis vårdnadsmål men i viss utsträckning även LVU. 

Vi bedriver ett metodiskt arbete utifrån ett juridiskt och professionellt förhållningssätt. Vi har en självutvecklad metodik i kombination med djup juridisk kunskap baserad på erfarenhet. Vårt syfte är att alltid tillvarata våra klienters intressen och eventuell rätt.

Vi företräder mestadels privatpersoner i familjerättsliga tvister i eller utanför domstol. Det handlar till största delen om vårdnad, boende och umgängesfrågor och LVU.  

Vad önskar vi från dig?
Du har en jur.kand. eller fullgjort en juristexamen. Tidigare erfarenhet av att företräda i vårdnadsprocesser och domstolsvana är ett krav. Du behöver således ha fått rättshjälpsförordnanden tidigare och bedömts som lämplig att vara ombud i tvistemål om vårdnad, boende och umgänge. 

Som person är du analytisk och har ett stort intresse för problemlösning. Du är lyhörd, noggrann och har en god samarbetsförmåga. Dessutom är du skicklig på att formulera dig väl, både i tal och skrift, på svenska och engelska. Ditt arbete kommer i stort att präglas av kontakt med människor som befinner sig i olika faser i livet varpå professionalism och hög ansvarskänsla är viktigt. Du behöver ha mod, en god servicekänsla och viljan att kommunicera på ett ödmjukt och lättbegripligt sätt med det juridiska innehållet i fokus. Du ska med tiden utvecklas till att bli en specialist inom rättsområdet.

Är du intresserad?
Du är varmt välkommen med din ansökan dock senast 2021-04-25. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Tillträde till tjänsten är efter överenskommelse. Märk din ansökan DN 25/0421.

Har du frågor om tjänsten så besvaras dessa per e-post, maila då info@svenskfamiljejuridik.se 

Lön: Fast månadslön.

Anställning: Tillsvidare.

Var ligger arbetsplatsen?

Arbetsplatsen ligger i Region Göteborg 

Arbetsgivaren

Svensk Familjejuridik AB

Box 10013

781 10 Borlänge

 

Processande jurist inom familjerätt

Ort
Kategorier
Utgår

2021-04-25

Ansök nu

Dela detta jobb