juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

PRV söker jurist för visstidsanställning

Ort
Kategorier
Utgår

2022-09-29

Ansök nu

PRV söker jurist för visstidsanställning

Patent- och registreringsverket, PRV, är myndigheten för immaterialrätt. Vi arbetar med nya idéer i teknikens och utvecklingens framkant för att stärka Sveriges tillväxt och konkurrenskraft. Genom att öka insikten och förmågan att omsätta immateriella tillgångar bidrar PRV till ett innovationskraftigt och hållbart samhälle. Vår vision är att PRV ska vara en drivande och självklar aktör för världens mest innovativa land.
Vi är en öppen och kundorienterad myndighet där våra anställda bidrar med kunskap, framåtanda och engagemang. Välkommen att utvecklas med oss på PRV!

Till vår juristenhet vid design- och varumärkesavdelningen i Söderhamn söker vi nu en jurist med inriktning på immaterialrätt. Vid enheten arbetar 4 avdelningsjurister, 2 jurister och juristchefen för enheten. Juristenheten ska ge juridiskt stöd till avdelningens och myndighetens övriga funktioner. Juristenheten bevakar den rättsliga utvecklingen inom verksamhetsområdena varumärke, design, periodisk skrift och upphovsrätt. Arbetsuppgifterna består bland annat av att författa rättsutredningar, svara på remisser, skriva yttranden, följa och rapportera om praxisutvecklingen, utforma och uppdatera rutiner, leda interna och externa utbildningar samt, ingå som expert i olika arbetsgrupper och projekt samt att vid behov representerar PRV i både nationella och internationella sammanhang.

Arbetsuppgifter

Du kommer främst arbeta med att följa och rapportera praxisutvecklingen, leda praxisdragningar, företa rättsutredningar och bistå avdelningsjuristerna i arbetet med rutiner och andra arbetsuppgifter.

Vem är du?

Vi söker dig som har jur. kand. eller juristexamen med inriktning på immaterialrätt. Du har också mycket goda kunskaper, i tal och skrift, i svenska och engelska.

Det är viktigt att du som person har god analytisk förmåga samt är självständig och engagerad samt har lätt för att fatta beslut.  Du har en förmåga att kommunicera på ett enkelt och lättbegripligt sätt och har lätt för att skapa samarbete med andra. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

PRV erbjuder

Vi erbjuder dig ett intressant, utmanande och självständigt arbete där du är med och stärker landets innovationsförmåga. Vi lovar också trevliga kollegor, bra stämning och fina lokaler i Stockholm eller Söderhamn

Tjänsten är en visstidsanställning om 3 månader. 

Läs mer om oss och se vilka du kommer att jobba med på https://www.linkedin.com/company/prv/. På vår webbplats kan du läsa mer om hur det är att arbeta på PRV: http://www.prv.se/jobb. PRV:s värdegrunds ledord är Omvärldsfokus, Framåtanda och Engagemang.

Låter det intressant?

Välkommen med din ansökan innehållande ett personligt brev samt CV senast den 29 september 2022 .

Du ansöker direkt via vår hemsida prv.se/jobb.

För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Åsa Collett. Vid frågor om anställningsvillkor kontakta HR-specialist Linda Waltari. Fackliga representanter är Carolina Gomez Lagerlöf (Saco-S) och Håkan Bodin (ST). Alla kontaktpersoner nås på telefon 08-782 28 00.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda, undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Dela detta jobb

logga
PRV söker jurist för visstidsanställning

Patent- och registreringsverket - PRV