juridikjobb.se

Rådgivare inom krisberedskap och civilt försvar

Företag Combitech AB
Ort
Utgår

2021-10-03

Ansök nu

Rådgivare inom krisberedskap och civilt försvar

Drivs du av att göra skillnad för människor, verksamheter och samhälle? I så fall passar du väl in som konsult hos oss Combitech! Här får du uppdrag som stimulerar, motiverar och entusiasmerar. Du bidrar med energi i ditt team och utvecklar ständigt din kompetens. Vi vill att du ska känna trygghet i din anställning och samtidigt ha balans i livet. Oavsett var du bor. Nyfiken på oss? Vi är nyfikna på dig.

Din roll som rådgivare inom krisberedskap och civilt försvar

Det försämrade säkerhetsläget i Europa har lett till att myndigheter, kommuner, regioner och i förlängningen näringslivet återigen måste utveckla det civila försvaret. Samtidigt är krisberedskapen fortsatt aktuell. Combitech är ett av Sveriges största konsultbolag inom krisberedskap och civilt försvar och efterfrågan på våra tjänster är stor i hela landet. Flera av landets mest erfarna och kunniga personer inom krisberedskap och civilt försvar är konsulter hos oss och vi jobbar med utmanande uppdrag hos flera av Sveriges viktigaste aktörer.

Som konsult hos oss har du möjlighet att arbeta med det mesta inom risk- och krishantering, krisberedskap, kontinuitet och civilt försvar. Vi hjälper våra kunder hela vägen från den strategiska nivån till praktiska lösningar. Till exempel kan det handla om att utreda och beskriva deras roll och ansvar i höjd beredskap och krig; analysera hot, risker och sårbarheter, behov av samverkan och vad de alltid måste kunna leverera. Vi bistår också våra kunder med att utveckla planer för kris och krig, att utforma kris- och krigsorganisationer, eller att genomföra utbildningar och övningar. Ytterligare ett exempel är att utvärdera och analysera kunders hantering av kriser eller övningar i syfte att stötta med erfarenhetshantering.

Nu behöver vi bli fler och i din roll som rådgivande konsult kommer du exempelvis kunna arbeta med utredning och analys, utbildning, övning, utvärdering och verksamhetsutveckling. Tillsammans med våra andra konsulter får du möjlighet att driva utvecklingen av Sveriges krisberedskap och det civila försvaret. Att förstå komplexa verksamheter och föreslå anpassade lösningar är en viktig kvalifikation hos alla våra konsulter. Genom att förbereda våra kunder för allvarliga händelser och kriser bidrar vi till en mer flexibel, anpassningsbar och uthållig verksamhet. En verksamhet som är redo för framtiden, oavsett vad den medför.

Våra kunder finns inom både den offentliga och den privata sektorn över hela landet. Det innebär att resor förekommer i tjänsten. Just nu söker vi främst nya medarbetare till kontoren i Stockholm, Malmö, Göteborg, Växjö och Jönköping, men Combitech har kontor över hela landet och vi tar därför gärna emot ansökningar även från dig som vill arbeta på andra platser. Som rådgivande konsult arbetar du både självständigt och i team, beroende på uppdrag. Du väljer ofta själv om du arbetar hemifrån eller från något av Combitechs kontor.

Vad kan du tillföra?
Vi tror att du som söker har kunskap om och erfarenheter inom krishantering, krisberedskap och/eller planering för civilt försvar vid kommun, länsstyrelse, region eller central statlig myndighet.                                                              

Du har en akademisk examen inom juridik, statsvetenskap, krishantering eller motsvarande och god kunskap om och praktisk erfarenhet av det svenska krisberedskapssystemet.

Vi tror att du är engagerad, driven, socialt kompetent och har en förmåga att skapa och utveckla relationer. Du gillar att jobba i team och är samtidigt bekväm med självständigt arbete. Du har lätt att se helheten, är lösningsfokuserad och inspireras av att göra affärer. Du är noggrann, punktlig och levererar alltid med kvalitet inom överenskomna ramar. Att kunna skriva, strukturera och presentera information är mycket viktiga egenskaper. Således kan skriv- och presentationsprov komma att genomföras.

Flera av våra uppdrag omfattas av säkerhetsskydd vilket innebär att du kan komma att behöva säkerhetsprövas och registerkontrolleras.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på en gång. Urvalet sker löpande. Välkommen till Combitech!

Kom och gör skillnad

Att vara konsult på Combitech är lite annorlunda jämfört med andra konsultbolag. Utöver spännande och utvecklande kunduppdrag erbjuder vi anställningstrygghet och förmåner i nivå med andra branscher, samtidigt som du får chansen att växa i en företagskultur som uppmuntrar dig att utvecklas både personligt och professionellt. Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, är unikt och ingår som en naturlig del i din anställning.

Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende konsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart till dina utvecklingsmöjligheter. I Combitech är vi 2100 medarbetare som tror på framtiden och drivs av missionen att skapa hållbar nytta för människor, verksamheter och samhälle. Som medarbetare på Combitech växer vi tillsammans i en kultur där vi uppmuntrar personlig utveckling, balans i livet och ett kreativt förhållningssätt till problemlösning.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!

Dela detta jobb

Rådgivare inom krisberedskap och civilt försvar

Combitech AB