juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

RÅDGIVARE TILL SVERIGES LÄKARFÖRBUND

Ort
Kategorier
Utgår

2022-06-20

Ansök nu

RÅDGIVARE TILL SVERIGES LÄKARFÖRBUND

Vill du skapa förutsättningar för Sveriges läkare att fortsätta göra ett bra jobb? Vi rekryterar rådgivare till avdelningen för arbetsliv och juridik. Hos oss får du möjlighet att guida våra medlemmar i frågor som är viktiga i deras arbetsvardag. Det handlar om kollektivavtal, arbetsmiljö, och villkor samt frågor om utveckling i yrket. Är du dessutom en serviceinriktad person med kunskaper i arbetsrätt så kan det vara dig vi söker.

Om arbetet

Avdelningen för arbetsliv och juridik söker nu rådgivare till Sveriges läkarförbund. En av våra rådgivare kommer att arbeta som ombudsman på förbundet och vi söker därför ytterligare en rådgivare.

Rådgivningen är en del av förbundets basverksamhet och en viktig del av vår kontakt och erbjudande till våra medlemmar och förtroendevalda.

På avdelningen arbetar 20-tal personer i roller som förbundsjurister, ombudsmän, rådgivare, chefsförhandlare och chefsjurist samt avdelningschef. På avdelningen har vi ett nära samarbete och arbetar bland annat med kollektivavtalsförhandlingar inom samtliga sektorer på arbetsmarknaden. Vi arbetar även med arbetsrättsliga frågor, hälso- och sjukvårdsfrågor och sätter stor vikt vid medlemsrådgivning till såväl medlemmar som förtroendevalda.

Om tjänsten

Dina arbetsuppgifter blir att ge kvalificerad rådgivning till medlemmar och förtroendevalda, i vår medlemsrådgivning per mail och telefon. Dessutom kommer du att arbeta med utvecklingen av vår rådgivningsverksamhet samt bistå i olika utredningsuppdrag och projekt. För att lyckas i uppdraget är det viktigt att du har ett stort intresse av arbetsmarknadsfrågor och håller dig uppdaterad av arbetsrättsliga frågor som relevanta sakområden på hela arbetsmarknaden samt hälso- och sjukvårdsfrågor.

Om dig

För att passa i rollen ska du som söker tjänsten ha 

  • Kunskaper inom det arbetsrättsliga området

  • Har ett stort intresse av arbetsmarknadsfrågor

  • Har en juristexamen eller relevant annan akademisk examen.

Det är dessutom meriterande om du

  • Har kunskap om hälso- och sjukvårdsfrågor

  • Tidigare erfarenhet av att ha arbetat med rådgivning

I rollen som rådgivare bör du ha en god servicekänsla och förmåga att sätta dig in i våra medlemmars olika frågeställningar. Du är en person som med lätthet samarbetar med kollegor till exempel när det kommer till att gemensamt lösa komplexa medlemsfrågor eller utveckla gemensamma arbetssätt. Det är också en fördel om du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga då en stor del av arbetet handlar om att förmedla information och föra resonemang kring frågor i våra medlemmars arbetsvardag.

Om oss

Sveriges läkarförbund är läkarnas professions- och fackförbund med ungefär 55 000 medlemmar. Läkarförbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas yrkesmässiga, sociala och ekonomiska intressen och verka för en god och värdig anda inom läkarkåren. Förbundets uppgift är också att främja medlemmarnas utbildningsmässiga och vetenskapliga intressen samt arbeta för en ändamålsenlig utveckling av hälso- och sjukvården.

Hos oss blir du en del av ett härligt gäng där vi hjälper varandra. Vi lyckas i vårt uppdrag genom att följa våra värderingar som är att vara engagerande, utvecklande och professionella.

Vi erbjuder alla anställda friskvårdsbidrag samt tillämpar flextid och premiebestämd tjänstepension. Vi har också en egen personalmatsal där vi äter lunch till ett förmånligt pris. Vi sitter i nyrenoverade lokaler på Villagatan på Östermalm.

Övrig information

Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Stockholm, Villagatan 5
Lön: Enligt överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidare
Frågor: Upplysningar om tjänsten lämnas av chefsjurist, och biträdande avdelningschef, Alexander Kuzmicki, 070-790 34 52.

Facklig representant (Akademikerföreningen) är Pelle Avelin 08-790 33 54 samt Helena Törnkvist (SRAT) 08-790 33 60.

Vid den här rekryteringen använder vi oss av löpande urval. Därför är det viktigt att du skickar in din ansökan så fort som möjligt dock senast den 15 maj 2022 på vår hemsida. Ange löneanspråk i din ansökan.

Till annonsförsäljare: Vi har aktivt valt de kanaler vi önskar annonsera vid och avböjer därför all försäljning av fler annonsplatser.

Dela detta jobb

logga
RÅDGIVARE TILL SVERIGES LÄKARFÖRBUND

Roi Rekrytering Sverige AB