juridikjobb.se

54_08 Foto Pontus Johansson_webb_8172_682x292.jpg

Rättssakkunnig – arbeta med den kommunala lagstiftningen

Kommunenheten, Avdelningen för offentlig förvaltning, Finansdepartementet

Är du kammarrätts- eller hovrättsassessor med intresse för lagstiftningsarbete? Vill du vara med och utforma den grundläggande kommunalrätten? Och vill du arbeta nära det politiska beslutsfattandet mitt i händelsernas centrum?

Det händer mycket på Kommunenhetens område just nu och vi behöver förstärka antalet jurister på enheten. Vi kan erbjuda ett spännande och varierat arbete tillsammans med professionella kollegor på Finansdepartementet.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.
Som rättssakkunnig på Kommunenheten kommer du framförallt att arbeta med lagstiftning och frågor som rör kommunerna och regionerna. Dina arbetsuppgifter omfattar bland annat att skriva lagtext, lagrådsremisser och propositioner och att analysera och lämna synpunkter på förslag från andra enheter och departement.

Du kommer även lämna upplysningar och rekommendationer i juridiska frågor och ta fram underlag till civilministern och den övriga politiska ledningen i olika sammanhang. Arbetet utförs i nära samarbete med enhetens ekonomer och statsvetare och övriga jurister. Ditt arbete kommer att innebära mycket kontakter med departementets politiska ledning, andra enheter inom departementet och Regeringskansliet och med myndigheter och organisationer.

Läs mer om vår verksamhet på www.regeringen.se

Din bakgrund
Vi söker dig som har en bakgrund som kammarrätts- eller hovrättsassessor.
Erfarenhet av arbete inom Regeringskansliet är meriterande, liksom erfarenhet av lagstiftningsarbete. Kunskaper i kommunalrätt eller erfarenhet av att arbeta inom det rättsområdet är också meriterande. Även arbete vid myndighet är meriterande. 

Dina egenskaper
Arbetet kräver att du har ett genuint intresse för samhällsfrågor, en mycket god analytisk förmåga och ett problemlösande angreppssätt. Du har integritet och ett gott omdöme. Det krävs också att du är flexibel och snabbt kan skifta mellan olika arbetsuppgifter, och att du kan prestera även under tidspress. Du är självgående, noggrann och kvalitetsmedveten. Förankring och samarbete är grunden i arbetet och därför är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i projekt även med andra yrkeskategorier. Regelbundna avstämningar i arbetet kräver att du har en mycket god förmåga att sammanfatta omfattande material och presentera ärenden och förslag till lösningar kortfattat och pedagogiskt, både muntligt och skriftligt. Att du har en god språklig förmåga är en självklarhet. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Vi erbjuder ett förordnande på 6 år som rättssakkunnig. Tillträde snarast. En säkerhetsprövning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om befattningen och vad vi erbjuder, kontakta Christina Fredin som är enhetschef, på 08-405 84 83. Du är också välkommen att kontakta personalspecialist Jakob Petruson på 08-405 19 58.  Fackliga kontaktpersoner är Mikaela Nilsson, Saco, och Lotta Nordqvist, ST. Du når dem via Regeringskansliets växel 08-405 10 00. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 25 september 2020.

Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 700 personer, varav 600 utomlands. Finansdepartementet, som är ett av elva departement, ansvarar för finanspolitiken och frågor som rör finansmarknad, internationellt ekonomiskt samarbete, förvaltningspolitik, län, kommuner och regioner, prognoser och nyckeltal, skatter, spelfrågor, konsumentfrågor samt statens budget.

 

Logga

Rättssakkunnig – arbeta med den kommunala lagstiftningen

Ort
Kategorier
Utgår

2020-09-25

Ansök nu

Dela detta jobb