juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Säkerhetshandläggare

Företag Livsmedelsverket
Ort
Kategorier
Utgår

2023-02-10

Ansök nu

Säkerhetshandläggare

Engagemanget för mat och dricksvatten är idag stort och de frågor vi på Livsmedelsverket arbetar med berör alla på ett eller annat sätt. Säker mat, säkert dricksvatten och hållbara matvanor är centrala för ett hållbart samhälle. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet och här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.

Ett samhällsviktigt uppdrag

Alla i Sverige ska ha säker mat och säkert dricksvatten – även i kris eller krig. Här har Livsmedelsverket en viktig roll och vi växlar nu upp arbetet. Säkerhetsarbetet är högt prioriterat hos oss då det bl.a. är avgörande för att vi ska kunna utföra vårt uppdrag inom ramen för totalförsvaret. I rollen som säkerhetshandläggare får du vara med och bidra till detta arbete och jobba med olika slags frågor kopplat till säkerhet och säkerhetsskydd.

Säkerhetsavdelningen

Säkerhetsfunktionen inom Säkerhetsavdelningen ansvarar för ledning, samordning och utveckling av myndighetens säkerhetsarbete. Avdelningen har såväl en strategisk roll som ett operativt ansvar för myndighetens krisberedskap, planering om civilt försvar, dataskydd, informationssäkerhet, säkerhetsskydd, verksamhetsskydd, registratur, arkiv och lokalservice. Avdelningen består av ca 20 medarbetare och vi söker nu säkerhetshandläggare med inriktning mot person-, personal- och fysisk säkerhet, samt stöd i driftsäkerhet.

Arbetsuppgifter

Rollen som säkerhetshandläggare på Livsmedelsverket är bred och ger dig möjlighet att jobba brett med olika säkerhetsfrågor på operativ nivå. Rollen innebär många samarbets- och kontaktytor såväl internt som externt, både mot medarbetare och mot chefer.

Du kommer jobba med att utveckla myndighetens verksamhetsskydd inom områdena personssäkerhet och fysisk säkerhet, samt förvalta delar av säkerhetsskyddsarbetet inom området personalsäkerhet med exempelvis säkerhetsprövningar. Du kommer att utarbeta rutiner och riktlinjer, hålla i utbildningar, hantera incidenter och jobba med riskanalyser. Till arbetsuppgifterna hör arbete med fysisk säkerhet kopplat till passerkontroll, skalskydd och larm, vilket sker i tät samverkan med Livsmedelsverkets fastighetsansvariga. Du kommer dessutom att vara en nyckelperson i vårt arbete med personsäkerhet i syfte att säkerställa tryggheten för myndighetens personal i olika lägen.

Din kompetens

Vi söker dig som har en slutförd eftergymnasial utbildning. Det kan vara en akademisk utbildning inom exempelvis juridik, teknik eller bygg, alternativt en avslutad yrkesutbildning som säkerhetshandläggare/säkerhetskoordinator. Vi vill att du som söker har erfarenhet av att arbeta som en generalist inom säkerhetsområdet eller har viljan och förmågan att göra det. Du har minst tre års arbetslivserfarenhet av liknande säkerhetsfrågor och arbetar i dag antingen brett med säkerhetsfrågor eller så är du specialist inom något av områdena och vill utvecklas för att framöver jobba inom alla dessa områden. Erfarenhet av verksamhetsskydd inom offentlig verksamhet är meriterande, likaså om du har jobbat med projektledning och/eller utvecklingsverksamhet.

I denna roll krävs att du har mycket goda kunskaper i svenska samt goda kunskaper i engelska.

Dina personliga egenskaper

Som person är du flexibel, lösningsorienterad och har lätt för att skapa och upprätthålla nätverk. Du har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga som gör att du inger förtroende och skapar förståelse för olika beslut och ställningstaganden. Du trivs med att dela med dig av din kunskap, med att ta egna initiativ och tar ansvar för att utvecklas in din yrkesroll.

Du kommer att jobba inom säkerhetskänslig verksamhet som ställer stora krav på både integritet och säkerhetsmedvetande. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass och svenskt medborgarskap är ett krav för anställning. En säkerhetsprövning kommer att genomföras i enlighet med gällande säkerhetsskyddslagstiftning.

Övrig information

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Kontakt

Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Saqib Shabbir. Representant för Saco-S  är Magnus Josefsson och för ST Annika Gunnarsson. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag

Sista ansökningsdag är 2023-01-15. 

Fakta om anställningen

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Säkerhetsavdelningen

Placeringsort: Uppsala

Diarienummer: 2022/04930

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap. På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Dela detta jobb

Säkerhetshandläggare

Livsmedelsverket