juridikjobb.se

Säkerhetsspecialist till Vattenfall Eldistribution

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-10-23

Ansök nu

Säkerhetsspecialist till Vattenfall Eldistribution

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. 
Inom en generation ska Vattenfalls kunder kunna leva ett klimatsmartare liv, fritt från fossila bränslen – vi har redan påbörjat den resan. Kunder, företag, politiska beslutsfattare och övrig omvärld har höga förväntningar på att energibranschen ska ställas om för att möta fler och nya krav.
 
För att uppnå framtidens elnät så har säkerhetsfunktionen en central roll att arbeta förebyggande mot hot och risker. Elnätet är Sveriges viktigaste samhällsfunktion.
 
Din roll
Vattenfall Eldistribution har en central roll för ett fungerande samhälle och för totalförsvaret därför är ett systematiskt säkerhetsarbete högt prioriterat hos oss. Du kommer spela en nyckelroll för att främja en säkerhetskultur och bibehålla det systematiska säkerhetsskyddsarbetet inom organisationen och mot leverantörer.  

Du kommer arbeta med:

  • Ge stöd i upphandlingar och avtalsskrivningar inom säkerhetsskydd.
  • Följa upp säkerhetsskyddskraven i projekt, affärsavtal och säkerhetsskyddsavtal.
  • Tillse att leverantören arbetar förebyggande och dimensionerar säkerhetsskyddet mot rådande hotbild och lagstiftning
  • Genomföra förstagångsbesök, stötta med avtal, utbilda leverantörer, genomföra årliga kontroller samt stötta vid avslut av avtal och återlämning av information.
  • Genomföra grundutredningar och säkerhetsprövningar

Vi söker dig som
Har en relevant universitets, högskoleutbildning eller motsvarande kompetens ihop med erfarenhet som bedöms likvärdigt. Du har en längre erfarenhet av det systematiska säkerhetsskyddsarbetet, av arbete i säkerhetskänslig verksamhet, av kontrollverksamhet samt erfarenhet av praktisk tillämpning av fysisk säkerhet, informationssäkerhet och personalsäkerhet.

Du ska ha en god förståelse av den säkerhetspolitiska agendan och omvärldsfaktorer som påverkar samhällskritiska funktioner. Du har även djupgående kunskap om säkerhetskyddslagstiftningen.
  
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du som söker har en hög professionell etik och integritet. Du har ett öga för struktur och kvalitet där du kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar när du fattar beslut. Vidare är du självständig i ditt arbete och kan nå goda resultat i komplexa frågeställningar.
   
Vi erbjuder en trevlig arbetsplats med en bra gemenskap där du kommer känna dig inkluderad. På Vattenfall Eldistribution är vi öppna och generösa med våra kunskaper, insikter och idéer samt ställer upp för varandra. Vi är positiva till att du vill utvecklas och utforska nya områden inom företaget. Vi vill skapa tydlighet genom vår karriärs- och utvecklingsmodell för att du ska känna att du går åt rätt håll. Vi tror också att ett positivt samarbetsklimat inspirerar, utvecklar och inkluderar. Det ger oss energi och får oss alla att prestera och utvecklas. Vi tror även att en bra balans mellan privatliv och arbetsliv är viktigt och skapar harmoni och effektivitet både hemma och på jobbet.
 
Mångfald och inkludering i allt vi gör
Läs mer hur vi arbetar med mångfald och inkludering, https://corporate.vattenfall.se/jobba-hos-oss/vattenfall-som-arbetsgivare/mangfald/
 
Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast den 15 September.  

Mer information
Rekryterande chef Helena Carell, +46722017529.
Rekryterare Johan Macdonald, +46730852763.  

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem Ledarna, Johan Tezelson Akademikerna, Anders Gustafsson Unionen och Erik Wennström SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.
 
Sista ansökningsdag: 2020-09-15
Befattning: Säkerhetsspecialist
Placeringsort: Trollhättan, Solna eller Luleå

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Läs mer om oss https://www.vattenfalleldistribution.se/

 

 

Dela detta jobb

Säkerhetsspecialist till Vattenfall Eldistribution

Vattenfall AB