juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Scandinavian Biogas söker en Bolagsjurist som vill vara med på en tillväxtsresa

Ort
Utgår

2021-12-11

Ansök nu

Scandinavian Biogas söker en Bolagsjurist som vill vara med på en tillväxtsresa

Scandinavian Biogas söker en Bolagsjurist som vill vara med på en tillväxtsresa

Scandinavian Biogas bidrar genom sin verksamhet till en hållbar övergång från fossil till förnybar energi och vår målsättning är att vara ledande inom storskalig framställning av biogas och biogödsel. Bolaget har idag en ledande ställning inom förnybar energi och framställningen av biogas i Norden. Scandinavian Biogas verkar för att användningen av biogas som en del i energimixen ska utökas. Vi hjälper kunder och samarbetspartners med det som vi är bäst på, att utforma och driva biogasanläggningar med hög resurs- och energieffektivitet. Vår kärnkompetens är att utveckla koncept för resurseffektiva, högbelastade, stabila processer där organiskt avfall och restprodukter används som substrat. Vi äger eller samäger de biogasanläggningar vi utformar och driver och tillför värde genom vår kvalificerade kompetens inom biogasområdet.

Den nordiska sektorn för tunga vägtransporter är det viktigaste området för bolagets tillväxtambitioner i nuläget, men biogasmarknaden förväntas också växa inom sjötransporter och industrin. Efterfrågan på flytande biogas (LBG) har ökat under de senaste åren och utbudet av biogasdrivna fordon har blivit större vilket påverkar marknaden för komprimerad biogas (CBG), som förväntas gå från att vara lokal till att bli regional eller landsomfattande.

Scandinavian Biogas är en nordisk organisation där Scandinavian Biogas Fuels International är moderbolaget, med dotterbolag i Sverige, Norge och Sydkorea. Vi är noterade på Nasdaq First North Premier Growth Market Stockholm sedan december 2020. 

Vår mission är att bidra till att förverkliga samhällets målsättning om en omställning till förnybar energi. Läs gärna mer om oss på, www.scandinavianbiogas.com

Din kommande roll

Eftersom rollen är ny inom koncernen kommer du att tillsammans med företagets ledning bygga upp en legal plattform som ska vara till stöd och support för hela organisationen. Rollen kommer att vara en central funktion inom företaget och du kommer själv att kunna påverka rollens utformning tillsammans med dina engagerade och kunniga kollegor inom koncernens övriga professioner. 

Du kommer att rapportera till vår CFO och arbeta nära och aktivt med koncernledningen samt tillsammans med övriga kollegor inom organisationen, genom att ge service och support. Tjänsten är placerad i centrala Stockholm. 

Dina erfarenheter

Vi söker dig som har en svensk jur. kand. och minst 6 års erfarenhet från advokatbyrå, börsnoterat bolag eller motsvarande. Vi erbjuder ett omväxlande arbete i en spännande bransch där arbetsuppgifterna spänner över de flesta rättsområdena. Du kommer därför arbeta med olika typer av juridiska frågor och framförallt är erfarenhet av kommersiella avtal, förhandling och bolagsrätt samt bolagsstyrning viktigt. Har du erfarenhet av entreprenadrätt och de standardavtal som förekommer inom branschen är det meriterande. Det kommer även att förekomma andra juridiska frågor. Du kommer även att vara ansvarig för alla bolagets juridiska ärenden och samordna externa biträdens arbete. 

Om dig

Arbetet kräver att du är analytisk och kan driva juridiska frågor självständigt. Som person är du utåtriktad, förtroendeingivande och du tycker om att ge råd och stöd till olika delar och nivåer av organisationen. Du är prestigelös, engagerad och bra på att kommunicera. Eftersom bolaget är inne i en förändringsresa är det även viktigt att du flexibel och kan hugga i där det behövs. Vi förutsätter att dina kunskaper i svenska och engelska är utmärkta i såväl tal som skrift eftersom dagliga kontakter med våra dotterbolag sker. 

Ansökan och kontakt

Stämmer beskrivningen in på dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan till von Feilitzen & Partners som vi samarbetar med i denna rekrytering. Skicka snarast din ansökan på, www.vonfeilitzen.se, dock senast den 17 oktober 2021. Om du har några frågor, ring gärna Rosita på 073-540 57 07. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Dela detta jobb

Scandinavian Biogas söker en Bolagsjurist som vill vara med på en tillväxtsresa

von Feilitzen & Partners AB