juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Senior bolagsjurist till MTR

Ort
Utgår

2022-12-28

Ansök nu

Senior bolagsjurist till MTR

Vill du vara med och göra skillnad i en hållbar bransch? På MTR får du utmana gamla sanningar och bidra till vår framtida expansion i Europa. MTR utvecklar tunnelbana, pendeltåg och snabbtåg samt tillhörande infrastruktur, stationer, bostäder och handel i Hong Kong, Australien, Storbritannien, Norden och Kina. I Europa är vi i en spännande tillväxtfas med en ambition att fortsätta etablera fler verksamheter i andra länder. De primära tillväxtområdena är just nu att vinna nya anbud inom spårbunden kollektivtrafik. Vi arbetar även med andra affärsutvecklingsprojekt.

Vi fortsätter att växa och söker nu en senior bolagsjurist till vårt kontor i Stockholm

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder en stimulerande och utvecklande arbetsplats där du har en central roll i MTR:s fortsatta utvecklingsresa. Du kommer att erbjudas goda utvecklingsmöjligheter samt arbeta nära chefsjuristen och övriga organisationen i en föränderlig och samhällsviktig verksamhet. Du kommer att utmanas i din yrkesroll och arbeta i ett starkt och omtyckt team där vi har kul tillsammans.

Vad ingår i rollen?

I rollen som senior bolagsjurist kommer du att stötta affärsverksamheten i ett brett spektrum av affärsjuridiska frågor, med tonvikt på avtalsrätt, konkurrens och upphandling.

Du kommer att utgöra en viktig funktion i MTR Nordics spännande affärsutvecklingsprojekt samt erbjuda löpande juridiskt stöd och rådgivning i arbetet med att vinna nya anbud och affärer till vår verksamhet i Europa. Vidare kommer du även arbeta med de mer komplexa uppdragsavtalen för spårtrafikområdet i Sverige. I rollen ingår också legalt och kommersiellt stöd till våra olika koncernbolag i stort.

Som senior bolagsjurist kommer du att ingå i legalteamet och rapportera till MTR Nordics chefsjurist.

Vem söker vi?

Vi söker dig med svensk juristexamen och minst sju års relevant arbetslivserfarenhet, gärna från branschen, med inriktning på allmän affärsjuridik och avtalsrätt från advokatbyrå och bolag. Har du även erfarenhet av upphandling och dataskyddsfrågor är detta meriterande.

För att lyckas i denna roll ser vi att du är självständig, erfaren, prestigelös, affärsdriven och kommersiell i ditt tänk. Vi ser även att du är nyfiken, proaktiv och initiativtagande. Eftersom du kommer att arbeta verksamhetsnära är det viktigt att du är relationsskapande och har en god samarbetsförmåga.

Då vi arbetar i en global organisation är det viktigt att du kan arbeta obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska.

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants.

Vid eventuella frågor angående rollen, vänligen kontakta Elin Flodin på 072-360 73 29, elin.flodin@sharprecruitment.se eller Zarina Virsholm på 073-399 07 27, zarina.virsholm@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av ett CV och personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Varmt välkommen med din ansökan.

Mer om MTR

Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. MTR var exempelvis första aktör inom passagerartransport att förbinda sig att reducera sina koldioxidutsläpp i linje med Parisavtalet. Vi drivs av att leverera utmärkt service i alla våra verksamheter. Genom vårt snabbtåg MTRX har vi utmanat branschen och satt en ny standard för service och utveckling av nya tjänster. Totalt sett transporterar MTR flest passagerare med spårtrafik i Norden.

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX, MTR Mälartåg och MTR Facility Management. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. Legal, IT, Finans, Affärsutveckling och Kommunikation.

För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

 

 

 

Dela detta jobb

Senior bolagsjurist till MTR

Sharp Recruitment & Consultants