juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Senior Legal Counsel till Välinge Innovations

Ort
Utgår

2022-06-03

Ansök nu

Senior Legal Counsel till Välinge Innovations

Välinge Innovation är ett ledande FoU- och IP-företag inom golv- och möbelindustrin. Vi har sedan starten 1993 bedrivit en framgångsrik verksamhet och omsätter idag ca 1,3 miljarder kr med mycket goda vinstmarginaler. Företagets tillväxtmål samt utvecklingsmöjligheter är fortsatt mycket höga framöver.

Vi söker nu ytterligare en erfaren bolagsjurist till företagets juristavdelning med fokus på kommersiella avtal, IP, varumärkesrättsliga frågor, tvisthantering och annan löpande juridisk rådgivning.

Om rollen

En viktig del av Välinges verksamhet är att säkerställa värdet av bolagets centrala IP-rättigheter och att skydda och säkra upp egen produktion samt att förebygga förekomsten av olicensierade produkter. För att stärka vårt fokus på detta arbete söker vi nu en erfaren jurist som kommer att tillhöra företagets juristavdelning som idag består av fem jurister. Du kommer att rapportera till chefsjuristen men även arbeta nära marknads- och patentavdelningarna.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av:

  • Upprätta och följa upp efterlevnaden av licensavtal och andra kommersiella avtal

  • Arbeta förebyggande mot förekomsten av olicensierade produkter och andra typer av intrång

  • Hantera internationella IP-tvister

  • Varumärkesrättsliga frågor samt koordinering och arbete med Välinges lokala ombud runt om i världen

  • Bistå och aktivt arbeta med Välinges licensering mot särskilt den kinesiska marknaden

  • Tillhandahålla löpande juridisk rådgivning till organisationen

  • Analysera marknadsdata och ta fram rutiner och processer för produktion och försäljning

Om dig

Vi söker dig som har minst 4 års relevant erfarenhet från advokatbyrå eller bolag. Du har gedigen erfarenhet av IP-rätt, avtalsrätt och tvistlösning. För att trivas och passa i rollen behöver du vara analytisk, resultatinriktad och proaktiv med hög kommunikativ förmåga. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt.

Välinge är ett miljödrivet företag som präglas av innovation. Att utveckla ny teknik sitter i vår ryggrad och våra medarbetare har höga ambitioner samt drivs av ett stort intresse och engagemang för sina arbetsuppgifter. Du erbjuds möjligheten att utvecklas som bolagsjurist i en starkt IP-driven internationell verksamhet kombinerat med närheten till FoU och produktion i en fantastisk miljö i Viken, Skåne.

Hos oss uppskattar vi initiativförmåga och vi tror på att skapa en arbetsplats där du känner att du utvecklas och bidrar med nytta varje dag. Du ska därmed trivas med att driva projekt självständigt samtidigt som du är en team-player som fungerar väl med övriga enheter inom bolaget.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten eller företaget, kontakta Ellen From; 073 344 47 48 alt ellen.from@sharprecruitment.se eller Mikael Bock; 072-222 04 74 alt mikael.bock@sharprecuitment.se

Låter detta intressant? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan. Urval sker löpande. Ansök därför redan idag!

Mer om Välinge Innovation

Välinge Innovation är ett FoU- och IP-företag inom golv- och möbelindustrin. Antalet anställda uppgår i dagsläget till ca 250 personer varav hälften är jurister, patent- och civilingenjörer, civilekonomer eller har liknande akademisk bakgrund. Välinges världsomspännande patenterade teknik introducerade ett snabbt och enkelt sätt att mekaniskt installera golv, utan att använda lim.

Vår patentportfölj är en av de mest omfattande inom golvindustrin och omfattar mer än 3 000 beviljade patent och utgör en global licensbas med över 250 licenstagare. Alla FoU-aktiviteter sker på Välinge Innovations anläggning i Viken, som anses vara världens mest avancerade FoU-center relaterat till laminat-, trä- och träpulverbaserad golvteknik.

Välinge Innovation har även investerat och uppfört en ny golvfabrik i Viken. Här produceras våra egna golv, med Välinges patenterade ytteknologier Woodura® och Nadura®. Fabriken har en kapacitet på över 6 miljoner kvadratmeter golv per år och våra produkter säljs över hela världen.

 

 

Dela detta jobb

Senior Legal Counsel till Välinge Innovations

Sharp Recruitment & Consultants