juridikjobb.se

Logo

Sergel söker erfaren Compliance Officer & DPO

Företag Jurek Bemanning
Ort
Kategorier
Utgår

2019-03-29

Ansök nu

Sergel söker erfaren Compliance Officer & DPO

Vill du komma till en riktigt trevlig arbetsplats där medarbetarna trivs och vara en nyckelperson i Sergels utvecklingsresa? Sergel Kredittjänster AB söker nu en erfaren Compliance Officer & DPO som vill tillträda denna nya tjänst och vidare utveckla funktionen inom bolaget.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten är en kombinerad roll där du är både Compliance Officer och dataskyddsombud (DPO) på Sergel och innebär att du har huvudansvaret för verksamhetens regelefterlevnad och GDPR. Arbetet innebär att identifiera och värdera compliancerisker, som Compliance Officer kontrollerar du löpande och följer upp regelefterlevnaden i verksamheten såsom regler kring kreditupplysningstillstånd, god inkassosed, inkassolagen och GDPR. Vid eventuella incidenter rapporterar du direkt till ledningen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bl.a. bestå av att:

• Ge verksamheten råd och stöd avseende god intern styrning, kontroll och regelefterlevnad
• Analysera hur verksamheten påverkas av såväl svenska som internationella regelverk
• Informerar om samt utvecklar och implementerar processer för nya och förändrade lagar, föreskrifter, allmänna råd, branschregler och interna regler och tillser att verksamheten implementerar regelverken i tillämpliga delar
• Proaktivt stödja verksamheten avseende regelefterlevnad bland annat i upprättandet av policydokument, riktlinjer och instruktioner
• Genom internutbildning bidra till medvetenhet om gällande regelverk, en sund kultur och ett etiskt förhållningssätt
• Identifiera, bedöma och följa upp risker och bristande regelefterlevnad i verksamheten
• Testa Compliance-kontroller, rapportera identifierade risker till management och driva uppföljningsåtgärder
• I rollen ingår även ett visst ansvar för Danmarks Compliancefrågor

Du blir en nyckelperson i bolaget och kommer att ingå i ett team som idag består av nio jurister och en paralegal och du kommer att rapportera till Nordic Head of Legal. Det finns även juristavdelningar i Finland och Norge som utbyter erfarenheter inom ramen för det nordiska Legal Network. Tjänsten är placerad vid huvudkontoret centralt i Stockholm.

Vem är du?

Du har en svensk juristexamen och känner dig trygg i din roll som Compliance Officer. Vi tror att detta innebär att du har minst tre års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från bolag eller advokatbyrå inom Complianceområdet och har goda kunskaper om persondatafrågor. Tidigare arbete som DPO är meriterande och har du tidigare branscherfarenhet är det en stor fördel.

Vi ser att du är en noggrann person som arbetar strukturerat och är van att prioritera. Du drivs av att vara med och utveckla en ambitiös och viktig funktion och är proaktiv och självgående i ditt arbete. Du kommer också att ha många kontaktytor internt och externt och du är en social och öppen person som har lätt att bygga relationer och förtroende. Du arbetar obehindrat på både svenska och engelska.

Som Compliance Officer är du en person med gott omdöme, hög integritet och god analytisk förmåga. Du är en affärsmässig lagspelare, lösningsorienterad, har god samarbetsförmåga och upplevs som prestigelös i ditt sätt att vara.

Du erbjuds

Du kommer till ett gediget bolag med stora möjligheter att utvecklas i din roll. Sergel är ett företag som bryr sig om människorna de möter och du möts av en arbetsplats som präglas av personlighet, professionalism och engagemang. Under parollen We Care arbetar alla i företaget mot det gemensamma målet att skapa marknadens nöjdaste kunder och slutkunder. Sergel är inne i en spännande utvecklingsfas och du som lockas av att vara med på den pågående förändringsresan ges möjlighet att vara med och ta Sergel in i framtiden.

Det är en arbetsplats där medarbetarna arbetar mot samma mål, mening och vision!

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sergel Kredittjänster AB med Jurek Rekrytering & Bemanning, urval sker löpande. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Notera att vi inte tar emot ansökningar via email. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Elvung på telefonnummer 0700 90 18 85 alternativt maria.elvung@jurek.se.

Om oss

Sergel är en av de ledande leverantörerna av kredithanteringstjänster i Norden och Baltikum. Vi erbjuder tjänster inom kreditscoring, inkasso, köp av fordringar samt meddelande- och betallösningar. Sergel Group har drygt 400 anställda i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Litauen och Lettland. Sergel är en del av Marginalen Group.

Sergel erbjuder högkvalitativa kredithanteringstjänster till transaktionsintensiva företag i Norden och Baltikum. Bolaget startades 1988 av Televerket och har kontor i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Litauen och Lettland med 360 anställda. Omsättning 2016: 823 MSEK (86 MEuro).

WE CARE - På Sergel bryr vi oss om människorna vi möter. Insikter, omtanke och vårt personliga engagemang gör att vi når ett bra resultat och upprätthåller goda relationer. Vi ger våra kunder möjlighet att utveckla sin kärnverksamhet, istället för att fokusera på obetalda fakturor. Vi anpassar upplägg efter människors betalningsförmåga och gör vad vi kan för att bidra till en stabil och hållbar ekonomisk lösning. Vår mission är att göra affärer mer tillförlitliga.

 

Dela detta jobb

Logo
Sergel söker erfaren Compliance Officer & DPO

Jurek Bemanning