juridikjobb.se

logga

Sjunde AP-fonden söker jurist

Företag Jurek
Ort
Kategorier
Utgår

2021-06-25

Ansök nu

Sjunde AP-fonden söker jurist

Alla behöver pension de kan leva på och förvaltare de kan lita på, oavsett inkomst, utbildning och intresse för ekonomi. Som det förvalda alternativet i premiepensionssystemet ger AP7 spararna ett effektivt och ansvarsfullt premiepensionssparande som ökar deras pension samt bidrar till en välfungerande finansmarknad och en hållbar utveckling.

Nu söker vi en jurist med erfarenhet av offentlig upphandling till en ny roll inom juristavdelningen!

Arbetsbeskrivning

I denna roll kommer du bland annat att bistå verksamheten med råd och stöd i upphandlingsjuridiska frågor I dina arbetsuppgifter inom upphandlingsjuridik ingår även beställaransvar mot fondens externa upphandlingskonsulter. Utöver upphandlingsjuridik kommer du också stötta vår bolagsjurist och verksamheten med allehanda legala frågor såsom bland annat förhandling och upprättande av avtal, t ex kapitalförvaltningsavtal och olika former av uppdragsavtal. Då fonden är en myndighet ingår också frågeställningar relaterade till offentlig verksamhet och sekretess.

Du tillhör juristfunktionen som leds av bolagsjuristen och rapporterar funktionellt till bolagsjuristen medan personalansvaret ligger hos vår administrativa chef.

Vem är du

Du har svensk juristexamen, har redan arbetat ett antal år som jurist och besitter för tjänsten relevant arbetslivserfarenhet från advokatbyrå och / eller offentlig verksamhet. Du har god erfarenhet av offentlig upphandling och du behärskar väl den svenska upphandlingslagstiftningen såsom framför allt lagen om offentlig upphandling och känner dig trygg med att axla rollen. Erfarenhet av finansiell juridik, fond- och kapitalförvaltning och därmed relaterad juridik är meriterande, liksom myndighetsrelaterad juridik samt erfarenhet av att upprätta och förhandla olika typer av kommersiella avtal.

Som jurist är du van att arbeta proaktivt och självständigt och du är duktig på att driva ärenden framåt. Du är prestigelös, nyfiken och ser dig själv som en problemlösare, samtidigt som du är noggrann och strukturerad. Då rollen innebär många kontaktytor både internt och externt såväl i Sverige som utomlands är det viktigt att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift. Vidare ser vi att du är kommunikativ, har lätt att etablera relationer och kan hantera beställarrollen.

Du erbjuds

Du erbjuds en ny och spännande roll som du tillsammans med bolagsjuristen får möjlighet att vara med och utforma. Är du den vi söker har du möjlighet att växa och utvecklas tillsammans med driftiga och kompetenta kollegor på en arbetsplats som värdesätter tillit, ansvar och utveckling. Kontoret är beläget i ljusa och moderna lokaler i centrala Stockholm.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval och kallelse till intervjuer sker under [maj] månad. I denna rekryteringsprocess samarbetar Sjunde AP-fonden med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Om verksamheten

AP7 är det statliga alternativet i premiepensionssystemet och förvaltar det statliga förvalsalternativet AP7 Såfa, som består av AP7 Aktiefond och AP7 Räntefond. Verksamheten har idag 38 anställda och förvaltar ca. 800 miljarder kronor åt närmare 5 miljoner svenska premiepensionssparare.

På AP7 arbetar vi utifrån ett medarbetarlöfte som tagits fram gemensamt av ledningen och medarbetarna. Medarbetarlöftet är en strävan, ett ständigt pågående arbete som ska upplevas i allt vi gör. Löftet ska levas och upplevas och är därav av vikt att ha med sig i sin roll. Vårt löfte är
"För medarbetare som värderar samhällsnytta, affärsmässighet och livsbalans erbjuder vi samarbete och utveckling i en prestigelös och tillitsfull miljö. Alla medarbetare ska känna sig delaktiga, inspirerade och betydelsefulla."

Dela detta jobb

logga
Sjunde AP-fonden söker jurist

Jurek