juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Skolskjutssamordnare till Trosa kommun

Företag Trosa kommun
Ort
Utgår

2022-06-27

Ansök nu

Skolskjutssamordnare till Trosa kommun

I Trosa kommun satsar vi på att våra barn och elever ska få en så bra start i livet som möjligt. Från det första mötet med förskolans värld, hela vägen genom förskoleklass, grundskolan och fritidshem gör våra medarbetare sitt yttersta för att varje barn och elev ska få den stöttning som krävs för att nå sina drömmar och mål.

Att arbeta i den lilla kommunen möjliggör goda samarbeten mellan skolor och andra verksamheter i kommunen. I rollen som samordnare för skolskjuts blir du en del av Skolkontorets centrala administrativa team som sitter på Skolkontoret, du har också möjlighet att delvis arbeta hemifrån. Du kommer rapportera till administrativ chef.

UPPDRAGET SOM SKOLSKJUTSSAMORDNARE

Du kommer arbeta med myndighetsutövning kring skolskjuts utifrån skollagen och kommunens riktlinjer. Tjänsten innebär att självständigt utreda, bedöma och besluta om skolskjuts och elevresor. På sikt kan fler utredningsuppdrag avseende andra typer av skolfrågor komma att ingå.

I tjänsten ingår det att sköta praktisk planering och handläggning av turer och beslutshantering. Du ansvarar för att ansökningar går lätt att göra, att korrekta beslut fattas, rätt resor beställs i rätt tid, att gjorda beställningar granskas och dess ekonomiska och juridiska effekter följs upp. Du ansvarar för att uppdatera Skolkontorets styrdokument kring skolskjuts enligt gällande regelverk. Du handlägger framtagandet av upphandlingsunderlag för skolskjutsavtal, genomför avtalsuppföljningar och har ett aktivt och löpande driftssamarbete med skolskjutsentreprenörer.

Ditt ansvarsområde innebär att du leder möten och samordnar verksamheten med skolans centrala funktion och skolornas schemaläggning. Du har en rådgivande funktion i frågor som rör skolresor mot skolchef och kommunstyrelsen. Du kommer vara föredragande i olika sammanhang, såsom ledningsgrupps- och nämndmöten.

En stor och viktig del i arbetet är kommunikation med medborgarna, kommunens skolorganisation och de företag som utför skolskjuts. Vi strävar efter att ha en effektiv och kundorienterad arbetsprocess där medborgarnas behov är grunden för vårt uppdrag.

VEM SÖKER VI?

Du har:

 • Högskoleutbildning inom administration/juridik/ekonomi/statsvetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Mycket god datorvana och kunskaper i officepaket
 • Mycket goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift
 • Körkort B

Vi vill gärna att du har erfarenhet av myndighetsarbete/ myndighetsutövning, handläggning och erfarenhet från arbete med skolfrågor. Har du arbetslivserfarenhet av trafikplanering, ruttplanering eller annan typ av transportlogistik är det meriterande. Du är van vid att hålla dig uppdaterad om och sätta dig in i gällande lagstiftning.

Du har förmågan att självständigt planera ditt arbete och arbeta strukturerat och målinriktat. Du kan fatta många beslut under kort period samt strukturera dessa i datasystem. Du har en mycket god kommunikativ förmåga, och ett professionellt bemötande i alla situationer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

VAD ERBJUDER VI?

Du blir inbjuden till en introduktionsdag för alla nyanställda i Trosa kommun där du får ta del av kommunen på en guidad busstur genom verksamheterna. Under introduktionsdagen får du lära dig mer om hur kommunen arbetar samt träffa de olika verksamhetscheferna och andra kollegor inom kommunen.

Hos oss finns:

 • Introduktionsdag
 • Friskvårdsbidrag
 • Tillgång till ett stort utbud av Sunt Liv aktiviteter med en blandning av fysisk aktivitet och kultur hos aktörer baserade i Trosa kommun
 • Chefsförsörjningsprogram för blivande ledare
 • Flextid
 • Semesterväxling
 • Möjlighet att delvis arbeta hemifrån

OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid, 100%

Tillträde: September 2022 eller enligt överenskommelse

ÖVRIGT

Vi arbetar med löpande urval och kan kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakt:

Daniella Almcrantz, Administrativ chef

0156-52354

daniella.almcrantz@trosa.se

Dela detta jobb

Skolskjutssamordnare till Trosa kommun

Trosa kommun