juridikjobb.se

Om tjänsten
Miljöprövningsenheten är Försvarsmaktens gemensamma resurs för att driva ärenden om tillståndsprövning av miljöfarlig verksamhet, leda och genomföra miljöutredningar och prövotidsutredningar, projektleda bullerdämpande åtgärder samt leda och genomföra projekt avseende förorenade områden. Enheten ansvarar även för registreringen av sådana områden. Enheten har sitt verksamhetsområde i hela landet och lämnar stöd till övriga enheter inom Försvarsmakten. Enheten består av idag av 16 tjänster och funktionsleds i sin verksamhet av Högkvarteret. Enheten växer och behöver nu rekrytera en jurist för tjänsten som ställföreträdande chef.

Du bör ha flera års erfarenhet av att arbeta självständigt med komplexa juridiska områden, verksamheter samt ha processvana. Du bör ha förmåga att leda, engagera och motivera medarbetare samt vara intresserad av ett varierande arbetsliv.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Ditt uppdrag som ställföreträdande chef är att stödja chefen för enheten i dennes arbete, vilket innefattar personalansvar, stöd till medarbetare samt även egen handläggning. Arbetet innebär att du biträder enhetschefen med delat ansvar för arbetsuppgifter och budget. Du rapporterar till enhetschefen. När enhetschef inte är i tjänst går du in i dennes ställe.

Du kommer att leda enhetens arbetsuppgifter och medarbetare genom att ansvara för en av enhetens avdelningar. Arbetet innebär även att lämna stöd till Högkvarteret och förband m.m. samt att medverka i olika utbildningsinsatser inom verksamhetsområdet. Arbetet är förenat med tjänsteresor.

Kvalifikationer
En svensk jur. kand./juristexamen (180 p/270 hp), företrädesvis med inriktning på miljö- eller fastighetsrätt. Körkort klass B.

Du har fullgjord notariemeritering med flerårig arbetslivserfarenhet eller har flerårig erfarenhet av annat kvalificerat juridiskt arbete. Det är även önskvärt om du har erfarenhet av personalansvar.

Meriterande
Du bör ha erfarenhet av tillämpning av kvalificerad miljörätt och andra relevanta rättsområden.

Övrigt meriterande är goda kunskaper om Försvarsmaktens uppgifter och organisation, mycket god skriftlig och muntlig framställningsförmåga med goda kunskaper i engelska i tal och skrift samt erfarenhet att verka som rådgivare, mentor och lärare. 

Personliga egenskaper
Du är driven och har en god förmåga att ta egna initiativ. Du är nyfiken och har god juridisk yrkesskicklighet, med ett starkt intresse för miljörättsligt och fastighetsrättsligt arbete.

Tjänsten innebär tätt samarbete internt och med konsulter samt kontakt och samarbete med övriga totalförsvarsmyndigheter, övriga myndigheter och privatpersoner. Av dessa skäl bör du ha lätt för att samarbeta samt ha en god pedagogisk förmåga. Då du kommer arbeta med personalansvar, värdesätter vi dig som har en positiv grundinställning och förmåga att hitta lösningar med medarbetarna i fokus.

Arbetsuppgifterna innebär en partsroll som du skall kunna acceptera och känna dig bekväm med. Som person är du strukturerad, stabil, har hög social förmåga och flexibilitet. En förmåga att snabbt kunna sätta sig in i komplexa situationer, leverera genomtänkta analyser samt att leverera lösningar är egenskaper som vi efterfrågar i denna rekrytering. 

I perioder bedrivs arbetet med hög intensitet och under tidspress, vilket ställer krav på din förmåga att arbeta effektivit utan att göra avkall på kvalitet samt en förmåga att göra snabba avdömningar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
God samordnings- och ledarskapsförmåga är viktig. Tjänsten kräver en hög personlig och yrkesmässig integritet. Du skall kunna acceptera och hantera en hierarkisk organisation. Du bör ha stort engagemang och intresse för de frågor som enheten arbetar med och se det som en rolig utmaning att få vara del av Försvarsmaktens miljörättsliga arbete och bistå med effektiv rådgivning som är praktiskt användbar.

Tillträde 4/5 2020 eller efter överenskommelse. Frågor om befattningen kan göras till enhetschef, Lina Weinmann, telefonnummer 0733-64 15 92. Fackliga representanter: Samtliga representanter för SACO, OF, Försvarsförbundet samt SEKO nås på telefonnummer 0171-15 70 00 vx.

Anställningstyp: Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, 40-timmars arbetsvecka med flextidsavtal. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning och individuell lönesättning. Intervjuer kommer att genomföras snarast möjligt. Arbetsplatsen är belägen på Ledningsregementet i Enköping.

Sista datum för ansökan: Ansökan med bifogat personligt brev med utförlig beskrivning av dig själv och varför du söker tjänsten (vänligen nyttja en hel A4-sida), meritförteckning samt löneanspråk skall vara oss till handa senast den 13 februari 2020. Bifoga gärna betyg och intyg. Notera att ansökan blir en offentlig handling. Försvarsmakten arbetar aktivt för mångfald och jämställdhet. På vår avdelning är majoriteten kvinnor. Vi ser därför gärna manliga sökanden till denna befattning.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 

Ställföreträdande chef till Försvarsmaktens miljöprövningsenhet

Företag Försvarsmakten
Ort
Utgår

2020-02-13

Ansök nu

Dela detta jobb