juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Stockholm Exergi söker Chefsjurist

Företag Jurek
Ort
Utgår

2022-10-12

Ansök nu

Stockholm Exergi söker Chefsjurist

Stockholm Exergi är stockholmarnas energibolag. Dygnet runt, året om, tryggar vi den växande Stockholmsregionens tillgång till värme, kyla, el samt hantering av avfallstjänster. Då vår chefsjurist nu går vidare till externa utmaningar efter 14 framgångsrika år i bolaget söker vi nu hennes efterträdare!

Arbetsbeskrivning

Som Chefsjurist på Stockholm Exergi är du ansvarig för all juridik och compliance inom bolaget.

I tjänsten ingår följande fyra huvudområden:
1. Globalt inköp av bränslen och de därmed sammanhängande frågorna kring Compliance, kontraktsförhandling och därtill relaterat mallarbete (baserat på Incoterms)
2. Entreprenadrätt, Equipment, Maintenance och andra typer av inköp (IT och indirekt) till projekt och investeringar (kontraktsförhandling, tolkning av avtal under löpande projekt samt rådgivning kring uppkomna situationer, tvistehantering)
3. Affärsutveckling – stor bredd på avtal (upprättande av avtalspaket, bistå i förhandlingar, hantering av IPR etc)
4. Compliance och corporate governance (överblick över regulatoriska frågor, uppföljningsmodell, whistleblower, market conduct samt löpande arbete för att säkra motpartsrisker)

Utöver dessa områden ingår även fastighetsjuridik samt ansvar för vår fastighetsutveckling tillsammans med affären. I det dagliga arbetet kommer du och teamet att upprätta och bistå i förhandling av avtal, analysera och identifiera legala frågor kopplat till nya produkter och tjänster, rådge i frågor rörande marknadsföringsrätt, konkurrensrätt, miljörätt, GDPR, IPR, bolagsrätt, transporträtt samt hantera bolagets tvister. I rollen ingår också att upphandla och koordinera uppdrag som läggs ut på advokatbyrå och andra externa legala experter och att bistå styrelsens sekreterare i bolagsrättsliga frågor. Du ansvarar för rapportering till Revisionsutskottet samt för att ta fram beslutsunderlag rörande legala frågor och compliance-frågor.

Som chefsjurist leder du bolagets juristavdelning som består av ytterligare två jurister, en paralegal, en fastighetsutvecklare och en extern jurist som bistår i GDPR-frågor. Du rapporterar till CFO och du ingår i ledningsgruppen för enheten Ekonomi och Affärsstöd tillsammans med ansvariga chefer för inköp, finans, redovisning och controlling. I rollen agerar du direkt med VD och övriga i företagets ledningsgrupp och du rapporterar compliance till styrelsen och löpande frågor till revisionsutskottet.

Vem är du?

Vi söker dig som efter avslutad svensk juristexamen har arbetat minst tio år på advokatbyrå och bolag. Du har en bred affärsjuridisk kompetens med stor erfarenhet av att upprätta och förhandla kommersiella avtal, och du har särskild erfarenhet av entreprenadrätt och konkurrensrätt. Du är van att arbeta i en internationell miljö och du talar och skriver förutom svenska också engelska flytande. För att lyckas i rollen tror vi att du har arbetat i energi-branschen och du har ett stort intresse för energifrågor, miljö och hållbarhet.

Du är en senior jurist, du är van att arbeta självständigt och du trivs med ansvar. Du har erfarenhet av att göra relevanta riskavvägningar, du är affärsmässig och pragmatisk, samtidigt som du är kommunikativ och lyhörd inför verksamhetens behov. Du är nyfiken och drivs av en vilja att ständigt lära dig mer och utvecklas. I ditt legala förhållningssätt är du också systematisk och driver proaktivt arbete för att utveckla och säkra ett effektivt arbetssätt med hjälp av digitala verktyg, mallar och processer. Du är trygg i din person och kompetens och i ditt ledarskap och du skapar därmed förtroende hos dem du möter.

Du erbjuds

Rollen innebär en unik möjlighet att få jobba med de största infrastruktursatsningarna i Sverige, samtidigt som du bidrar till att skapa energilösningar för en hållbar framtid. Stockholm Exergi har högt ställda ambitioner och verkar på såväl den lokala som globala marknader. Juristteamets målsättning är att erbjuda smarta legala lösningar som lyfter affären, hanterar bolagets risker och säkerställer att bolagets etiska krav alltid beaktas. Som ansvarig för de juridiska frågorna får du även möjlighet att utveckla juristfunktionen i arbetet med att hitta smarta digitala lösningar för att tillhandahålla morgondagens legala tjänster.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Stockholm Exergi med Jurek Rekrytering & Bemanning. Välkommen med din ansökan via www.jurek.se. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733 10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om verksamheten

Stockholm Exergi är stockholmarnas energibolag. Dygnet runt, året om, tryggar vi den växande Stockholmsregionens tillgång till värme, kyla, el samt hantering av avfallstjänster. Samtidigt bidrar vi till att göra Stockholm till en attraktiv och mer hållbar stad med potential att bli världens första klimatpositiva huvudstad. Vi ligger i framkant på nya marknader som koldioxidinfångning och lagring (CCS) och digitaliserade produkter och tjänster. Vårt projekt #BECCS har erkänts som ett viktigt steg i den gröna omställningen både inom EU och på nationell nivå och hos oss kan du omvandla din energi till en hållbar framtid. Stockholm Exergi ägs till lika delar av Stockholms stad och Ankhiale, ett europeiskt konsortium bestående av APG, Alecta, PGGM, Keva samt Axa.

Dela detta jobb

Logo
Stockholm Exergi söker Chefsjurist

Jurek