juridikjobb.se

Logo

Stockholms Stift söker Jurist

Företag Jurek Bemanning
Ort
Kategorier
Utgår

2019-05-28

Ansök nu

Stockholms Stift söker Jurist

Stockholms stift söker en jurist till stiftskansliet.  Tjänsten är placerad inom Förvaltningsavdelningen och ska tillsammans med personal inom kansliet, stödja, främja och ha tillsyn över församlingar/pastorat inom Stockholms stift.

Arbetsbeskrivning

Befattningen handlägger frågor inom ramen för stiftets främjande och tillsynsansvar. Arbetsuppgifterna innefattar allmänna juristfrågor vad avser kyrkoordningen och förvaltningsrätten. I tjänsten ingår att delta i utbildningar för förtroendevalda och anställda samt i förekommande fall föredra ärenden i stiftsstyrelsen och dess utskott och i vissa fall bistå i domkapitelsärenden. Du ansvarar för stiftets processer inom ramen för GDPR liksom stiftets förvaltningstillsyn och begravningsfrågor. Du kommer att arbeta med tillsynsansvar i förvaltningsfrågor och begravningsfrågor.  Du arbetar även du med stiftelsehantering, valfrågor, offentlighet och sekretess.

Vem är du

Du har en juristexamen och vi ser gärna att du har några års relevant arbetslivserfarenhet inklusive kunskaper inom GDPR. Du behärskar det svenska språket väl, både i tal och i skrift.

Arbetet ställer höga krav på integritet och noggrannhet, social kompetens, egen drivkraft, initiativförmåga och flexibilitet. Vidare förväntas du ha ett gott omdöme, leveransförmåga samt en god kommunikativ förmåga. Du är ödmjuk, har lätt för att samarbeta med andra och är förtroendeingivande.

Kontaktytorna för tjänsten är breda då du har kontakt med alla församlingar inom stiftet. För att vara föredragande i domkapitlet krävs av kyrkoordningen att man är döpt och tillhör Svenska kyrkan.

Du erbjuds

En intressant tjänst med frihet under ansvar med god kompetensutveckling. Tjänsten är placerad i fräscha lokaler i centrala Stockholm.  Ansökan emotses snarast. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Jurek Rekrytering & Bemanning, Ulriikka Uittomäki, telefon: 0766 33 14 40. Skicka gärna din ansökan med CV, personligt brev, betyg från din juridiska utbildning, snarast.

Om företaget

Stockholms Stift är det yngsta av Svenska kyrkans tretton stift. Geografiskt är stiftet något mindre än Stockholms län och har sina gränser i Össeby i norr, Botkyrka i söder och Ekerö i väster. Det är det befolkningsmässigt största av stiften i Sverige. Stiftets uppgift att är att främja församlingarnas verksamhet på olika sätt, att förvalta stiftets egendomar (de så kallade prästlönetillgångarna) samt att utöva tillsyn över att evangelium förkunnas rent och klart i stiftets församlingar. Stockholms stift präglas av mångfald vad gäller kulturell bakgrund, religionsutövning, sociala förhållanden, samlevnadsformer, kulturutbud med mera. Grunden i stiftets organisation är församlingarna. I Stockholms stift finns idag 61 församlingar.

Dela detta jobb

Logo
Stockholms Stift söker Jurist

Jurek Bemanning