juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Strategisk samordnare för verksamhetsplanering och uppföljning

Ort
Kategorier
Utgår

2022-05-22

Ansök nu

Strategisk samordnare för verksamhetsplanering och uppföljning

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Utbildningsförvaltningen är en stor förvaltning med en budget om 21 mdkr och cirka 170 grund- och gymnasieskolenheter. Planeringsenheten ingår i avdelningen för ekonomi och styrning. I planeringsenhetens uppdrag ingår att samordna och utveckla utbildningsförvaltningens planering och uppföljning samt verka för en integrerad ekonomi- och verksamhetsstyrning. Enheten består idag av en enhetschef och 20 kompetenta medarbetare inom ekonomisk utredning och analys, riktlinjer för skolmåltider, upphandling och inköp, säkerhet samt nämndsekretariat.

Vi söker nu en förvaltningsövergripande samordnare för verksamhetsplanering och uppföljning med placering på Planeringsenheten. Vi erbjuder dig en utvecklande, varierande och prioriterad roll inom förvaltningen där du blir navet i förvaltningens arbete med verksamhetsplanering och uppföljning.

Rollen som samordnare
Du samordnar förvaltningens arbete med verksamhetsplanering och uppföljning samt håller ihop rapporteringen i Stockholms stads systemstöd för styrmodellen, ILS-webb (Stratsys). Du tar fram tidsplaner, anvisningar och processbeskrivningar samt samordnar och leder arbetsgruppen för ILS-arbetet. Du samverkar förvaltningsövergripande med chefer och handläggare. Du arbetar nära förvaltningsledningen samt håller föredragningar för chefer och medarbetare. Du ansvarar för och följer upp att innehåll till bland annat verksamhetsplan, tertialrapporter och verksamhetsberättelse tas fram. Du säkerställer att förvaltningen levererar i planerings- och uppföljningsprocessen enligt beslut och tidsplaner samt att dokumenten följer den struktur som staden satt upp för arbetet.

Rollen kan beskrivas ha två olika inriktningar. Den ena delen innebär att du samordnar arbetet med verksamhetsplan och uppföljning genom att leda andra i processen. Den andra delen innebär att du självständigt skriver texter och sätter samman dokumenten så att de ger tydlighet i nämndens styrning mot satta mål. För att trivas i rollen är det därmed viktigt att du uppskattar att både ha det samordnande ansvaret och självständigt skriva texter och sätta samman dokumenten. 

I din roll ingår även att skriva fram tjänsteutlåtanden till nämnden och svara på remisser kring ärenden kopplade till uppdraget. Inom arbetsuppgifterna ingår även ansvar för delegationsordningen.

Din erfarenhet och kompetens
För denna tjänst krävs att du har:

  • högskoleexamen inom statsvetenskap eller juridik, alternativt har du annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten
  • gedigen erfarenhet och god förståelse av att arbeta i en kommunal förvaltning på central nivå
  • vana och god förståelse av att arbeta nära den politiska styrningen
  • erfarenhet av att arbeta med strategiska frågor
  • erfarenhet av att samordna arbete och leda arbetsgrupper och/eller processer
  • vana av att hålla muntliga presentationer i olika sammanhang
  • mycket god förmåga och intresse av att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du även har:

  • erfarenhet av att arbeta med verksamhetsplanering och verksamhetsuppföljning inom en politiskt styrd organisation, gärna inom kommunal förvaltning
  • erfarenhet av arbete i ILS-webb eller Stratsys, gärna inom Stockholms stad
  • erfarenhet av att skriva tjänsteutlåtanden till politisk nämnd.

Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och kompetenser. I rollen som samordnare är det viktigt att du är en självgående, strategisk, noggrann och tar ansvar för dina arbetsuppgifter och processer. Du arbetar mycket strukturerat och systematiskt samt planerar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt utifrån satta mål, strukturer och tidsplaner. Du är bekväm med att leda arbetsgrupper och hålla presentationer i olika sammanhang, samt kommunicerar på ett tydligt, pedagogiskt och professionellt sätt. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har en god analytisk förmåga, ser till detaljerna och har en förmåga att hitta lösningar med helheten och det större perspektivet i fokus. Rollen kräver även att du är en mycket god skribent som har ett intresse av att skriva egna underlag av hög kvalitet samt mycket god förmåga att ta till dig och strukturera skriftlig information.

Vi har höga krav och förväntningar i denna rekrytering då detta är en central roll på Utbildningsförvaltningen. Du kan dock känna dig trygg i att du kommer att ha ett bra stöd från hela förvaltningens trevliga och kompetenta medarbetare. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt 

I denna rekrytering kan arbetspsykologiska tester och arbetsprov komma att användas.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Dela detta jobb

Strategisk samordnare för verksamhetsplanering och uppföljning

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen