juridikjobb.se

logga

Svensk Handel söker processjurist inom arbetsrätt

Företag Jurek
Ort
Utgår

2021-05-30

Ansök nu

Svensk Handel söker processjurist inom arbetsrätt

Vi söker dig som vill vara en del av den spännande utvecklingen inom handeln.

Vi vill att du utifrån våra medlemsföretags och vår verksamhets behov bidrar med din juridiska kompetens på vår Arbetsrättsliga avdelning. Tjänsten är placerad på Svensk Handels huvudkontor i centrala Stockholm.

Arbetsbeskrivning:
I rollen som processjurist kommer du att arbeta vid avdelningens enhet för processer. Du ger arbetsrättslig rådgivning till våra medlemmar och driver för deras räkning processer i Arbetsdomstolen, allmänna domstolar samt förvaltningsdomstolar. Vidare kommer du även vara ett internt stöd vid hanteringen av arbetsrättsliga ärenden där du kommer att bidra med din processkunskap. Dina arbetsuppgifter kommer utöver tvistelösning i domstol bland annat att innefatta följande;

  • att göra rättsutredningar av aktuella frågeställningar inom arbetsrätt och arbetsmiljö

  • bevaka lagstiftningsarbete samt svara på remisser

  • att medverka till framtagande, utveckling och genomförande av utbildningar och webinarier

Vem är du?

Vi söker dig med en juristexamen och med erfarenhet av att föra talan i domstol inom arbetsrättens område. Vi ser gärna att du har omkring fem års erfarenhet av att arbeta som processjurist på ett arbetsgivarförbund eller en advokatbyrå. Som person är du trygg i ombudsrollen, inger förtroende och har integritet. Du trivs med att arbeta självständigt, är noggrann, tålmodig och ansvarstagande. Vidare är du lyhörd samt besitter en mycket god samarbetsförmåga. Vi är övertygade om att du har ett stort engagemang för arbetsrätten, arbetslivet och företagandet. Vi ser gärna att du vill bidra med dina kunskaper.

Vad vi erbjuder:

Svensk Handel är en arbetsgivarorganisation som driver handelns frågor för parti-, detalj- och e-handeln. Idag förbättrar vi villkoren för drygt 9 000 handlare i Sverige. Vi erbjuder omväxlande arbetsuppgifter i en stimulerande och utvecklande miljö, med stor frihet under ansvar. Vi arbetar aktivt med intern kompetensutveckling och möjlighet till att anpassa rollen efter individuella önskemål.

På Svensk Handel är vi stolta över att ha en arbetsplats full av kunniga och engagerade kollegor. Vi trivs på jobbet, vilket visar sig i det goda samtalsklimatet och erfarenhetsutbytet kollegor emellan. Vi tillämpar kollektivavtalsvillkor, erbjuder generöst friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring och semesterbostäder i Sverige och utomlands.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering vid vårt huvudkontor i Stockholm och ingår i avdelningen Arbetsrätt och förhandling. Avdelningen består av cirka 40 medarbetare runt om i landet. Det förekommer resor i arbetet.

Ansökan:

I denna rekryteringsprocess samarbetar Svensk Handel med Jurek Law. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se Vänligen notera att urval sker löpande och att vi inte tar emot ansökningar via email. Vid eventuella frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Matilda Karlsson på matilda.karlsson@jurek.se.

Dela detta jobb

logga
Svensk Handel söker processjurist inom arbetsrätt

Jurek