juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Svenskt Näringsliv söker en jurist med miljöinriktning.

Företag Jurek
Ort
Kategorier
Utgår

2022-09-01

Ansök nu

Svenskt Näringsliv söker en jurist med miljöinriktning.

Svenskt Näringsliv förstärker och utvecklar nu vår verksamhet på avdelningen för Hållbarhet och Infrastruktur och söker därför en jurist med miljöinriktning för placering på vårt huvudkontor i Stockholm.

Huvudfokus för tjänsten är att bevaka, hantera och driva frågor inom avdelningens ansvarsområde gentemot lagstiftare och myndigheter. I tjänsten ingår även att arbeta med frågorna på EU-nivå, där stora delar av de aktuella regelverken beslutas.

Rollen och dina arbetsuppgifter
Avdelningen Hållbarhet och Infrastruktur består idag av åtta policyansvariga och experter inom olika sakområden. Vi arbetar bland annat med frågor om miljötillstånd, klimat, energi, cirkularitet, vatten, infrastruktur samt övergripande hållbarhetsfrågor. Arbetet innebär att på ett serviceinriktat sätt och med eget ansvar arbeta med aktuella juridiska frågor, upprätthålla en god samverkan med våra medlemsorganisationer och medlemsföretag samt samverka med andra avdelningar inom Svenskt Näringsliv och våra internationella partners.

Du kommer att arbeta som juridisk expert med lagstiftningsinitiativ och policyförslag inom framför allt tillståndsgivning, vattenrätt och efterbehandling men även andra frågor inom avdelningens ansvarsområde kan bli aktuella. Målsättningen är att förbättra förutsättningarna för effektiva och väl fungerande marknader för näringslivet.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att:
• Följa och identifiera lagstiftningen inom aktuella områden.
• Analysera lagförslag och andra initiativ som läggs fram.
• Skriva remissyttranden och andra rättsutredningar som kan behövas.
• Bistå övriga avdelningen med juridisk vägledning och råd.
• Medverka i möten med företrädare för bl.a. regering, riksdag och myndigheter.
• Samverka med Svenskt Näringslivs medlemsorganisationer och medlemsföretag.
• Skapa kontakter med relevanta och ansvariga politiker, tjänstepersoner och internationella partners liksom att upprätta och vidmakthålla ett väl fungerande nätverk i övrigt.

Du kommer att få arbeta självständigt och i samverkan med andra för att planera och koordinera de initiativ och aktiviteter som ska prioriteras kopplat till påverkansarbete, opinionsbildning, omvärldsbevakning, analys och övriga aktiviteter.

Samtliga policyansvariga och experter på avdelningen rapporterar till Avdelningschefen för Hållbarhet och Infrastruktur som sorterar under området Näringspolitik och opinionsbildning. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Din profil
Som person har du ett genuint intresse och engagemang för företagande, näringslivsutveckling och hur regelverk påverkar näringslivets möjligheter att utvecklas och driva på för hållbar omställning.

För att nå framgång i den rollen behöver du vara social, kontaktskapande, handlingskraftig och drivande. Du bör vara intresserad av det politiska arbetet och av hur den offentliga makten fungerar och utövas. Kunskap i EU-rätt och om hur EU-institutionerna fungerar är meriterande, särskilt som tjänsten även innebär att arbete kan behöva ske på plats i Bryssel.

Viktiga egenskaper som vi särskilt värdesätter hos dig är att du:
• är positiv, förtroendeingivande, modig och lyssnande
• kan se sammanhang
• är ansvarsfull och strukturerad
• är en god omvärldsbevakare
• har god social och kommunikativ förmåga som kan upprätthålla och bygga nätverk och relationer
• har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift
• är en trovärdig representant för de värderingar som Svenskt Näringsliv står för

Vi erbjuder dig
Du blir del i ett växande, engagerat team som arbetar med aktuella och för framtiden avgörande frågor i en organisation som verkar för ett bättre företagsklimat, framgångsrika företag, hållbar omställning, trygga jobb och ett bättre Sverige.  Du kommer att arbeta i våra trevliga lokaler belägna mitt i centrala Stockholm. Svenskt Näringsliv erbjuder förmånliga villkor och personalförmåner.

Ansökan och frågor
Urval sker löpande så varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30 augusti. På grund av den mellankommande semesterperioden kommer intervjuer inledas i augusti. I denna rekryteringsprocess samarbetar Svenskt Näringsliv med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catarina Isaksson på telefonnummer 076-002 69 81, alternativt catarina.isaksson@jurek.se

Om Svensk Näringsliv
Svenskt Näringsliv samlar 60 000 företag och 49 bransch- och arbetsgivarorganisationer. Vi är vad vi heter – rösten för det svenska näringslivet. Vi driver de frågor som är viktiga för alla företag, oavsett bransch och storlek. Men vår uppgift är också att ge röst åt alla de företag och branscher som ännu inte finns, men som kan uppstå om förutsättningarna och klimatet är rätt.

Svenskt Näringslivs medlemsorganisationer driver frågor som är viktiga för den egna branschen, samt informerar och ger råd direkt till medlemsföretagen. De medlemsorganisationer som är arbetsgivarförbund ger råd i arbetsgivarfrågor och förhandlar om kollektivavtal med fackföreningar.

Svenskt Näringslivs kollektivavtalade försäkringar ger medlemsföretagens medarbetare skydd till en låg kostnad för företagen. Om ett medlemsföretag drabbas av fackliga stridsåtgärder, såsom en strejk, kan Svenskt Näringsliv ge konfliktersättning till företaget.
Ett bättre företagsklimat, framgångsrika företag och därmed trygga jobb och ett bättre Sverige. Det är Svenskt Näringslivs uppdrag.

Dela detta jobb

Logo
Svenskt Näringsliv söker en jurist med miljöinriktning.

Jurek