juridikjobb.se

logga

Teracom söker två bolagsjurister

Företag Jurek
Ort
Utgår

2021-06-26

Ansök nu

Teracom söker två bolagsjurister

Ett land ska leva överallt, oavsett – i glesbygd och storstad, vid kriser och omvälvande händelser. Det är just därför Teracom Samhällsnät finns. Vi levererar robusta och säkra kommunikationstjänster som omfattar ansvar för marknätet för tv och radio, VMA (Viktigt Meddelande till Allmänheten) och Rakel (det svenska blåljusnätet). Vi rullar också ut ett 5G-förberett mobilnät och har förvärvat spektrum för att kunna tillhandahålla kommunikationstjänster som motsvarar de samhällsviktiga aktörernas kravbild. Vi är ett statligt bolag med kunder i både privata och offentliga sektorn. Vårt uppdrag är viktigt för att samhället ska vara hållbart och tryggt. I Sverige är vi ca 500 medarbetare som finns på ca 50 orter i landet.

Vill du vara med och utveckla framtidens kommunikationsnät? Är du intresserad av att arbeta i en spännande och dynamisk bransch med erfarna och kompetenta kollegor? Vill du arbeta med samhällskritisk infrastruktur där varje sekund gör skillnad? Då tror vi att du kommer att trivas hos oss!

Bolagsjurist med inriktning mot kommersiella avtal
I denna roll kommer du framför allt stötta organisationen med att upprätta och förhandla större kommersiella avtal såsom nätavtal, transmissionsavtal, driftsavtal och olika former av samarbetsavtal med teknisk koppling. Här förväntas du ta en aktiv roll i projekten och förhandlingarna och vara med och driva dem framåt. Vi tänker att du har minst sju års erfarenhet från advokatbyrå och/eller större bolag och då med inriktning mot kommersiella avtal. Vi ser framför allt att du har erfarenhet från telekom- och/eller infrastrukturrelaterade frågor.

Bolagsjurist med inriktning mot avtalshantering och tvistiga ärenden
I denna roll ligger fokus på att hantera olika typer av befintliga kommersiella avtal och existerande avtalsrelationer. Det handlar om att bistå med legal rådgivning vid exempelvis tolkning och omförhandling av avtalsvillkor, utvärdering av avtalsparternas prestationer samt att bistå vid eventuella oenigheter. För att lyckas i denna roll tror vi att du har en bakgrund som biträdande jurist inom tvist och process och att du har en god vana av att ha kontakt med myndigheter och liknande organisationer. Du har arbetat närmare fem år i en sådan roll. Också här ser vi gärna att du har erfarenhet från telekom- och/eller infrastrukturrelaterade frågor.

I båda rollerna ingår förutom ovan också utreda varierande juridiska frågeställningar samt i övrigt hantera andra löpande juridiska frågor inom bolaget. Meriterande områden är offentlig upphandling, entreprenadjuridik, fastighetsrätt, säkerhetsskyddfrågor och dataskyddsfrågor.

Gemensamt är att vi söker dig som vill arbeta nära verksamheten i en rådgivande och relationsskapande funktion. Du bör ha ett genuint intresse för kommunikation, säkerhet och samhällsviktig verksamhet. Du ser det som en rolig utmaning att få vara del i affärsprocesserna och bistå med effektiv rådgivning som är praktiskt användbar. Vidare är du en god kommunikatör och har förmågan att uttrycka dig rakt och enkelt i skrift på såväl svenska som engelska. Som person är du engagerad och serviceinriktad samt drivs av att göra ett bra arbete samt att utvecklas inom för dig nya områden. Du trivs i förändring, förstår vikten av ett väl fungerande samarbete och värnar om att skapa en god stämning på jobbet.

Vi erbjuder
Hos Teracom Samhällsnät får du vara med och göra skillnad varje dag. Det är vårt gemensamma ansvar att de samhällsviktiga tjänster vi levererar, med höga krav på både tillgänglighet, säkerhet och kvalitet, fungerar dygnet runt, året runt - oavsett. Vi erbjuder ett positivt arbetsklimat med högt engagemang och ansvarstagande och kompetenta kollegor. Hos oss får du vara med och påverka och bidra till bolagets fortsatta utveckling. På Teracom Samhällsnät strävar vi efter att skapa en kultur som inspirerar till lärande och utveckling där medarbetarna känner engagemang och trivs på jobbet, samtidigt som vi värnar om balans mellan arbete och fritid.

Övriga upplysningar
Tjänsterna är placerade på Teracoms huvudkontor i Stockholm, Lindhagensgatan 122. Rapportering sker till Teracoms chefsjurist.

För anställning krävs att ett godkänt drog- och alkoholtest genomförs och en godkänd bakgrundskontroll. En del av rekryteringsprocessen kommer även att innehålla en säkerhetsprövning samt registerkontroll som också behöver vara godkända. Med anledning av detta krävs även svenskt alternativt nordiskt medborgarskap.

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar Teracom med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Dela detta jobb

logga
Teracom söker två bolagsjurister

Jurek