juridikjobb.se

Vill du arbeta med överprövning/tvistelösning av försäkringsärenden i ett engagerat team med jurister och administratörer? Sök då tjänsten som jurist hos oss!


Arbetsuppgifter
Nämndernas huvudsakliga arbetsuppgifter är att pröva ärenden inom sina respektive försäkringsområden samt lämna yttranden till framförallt försäkringsbolag och konsumenter. Som jurist innefattar arbetet främst att läsa in och föredra ärenden samt skriva förslag till yttranden i Trafikskadenämnden men även i nämnderna hos Svensk Försäkrings Nämnder. I arbetsuppgifterna ingår även att göra rättsutredningar, vara med i arbetsgrupper samt ansvara för specialområden inom skadeståndsrätten.

Vi erbjuder alla nyanställda ett utbildningsprogram och har fortlöpande vidareutbildning för samtliga medarbetare. Läs gärna mer om oss på www.trafikskadenamnden.se och www.forsakringsnamnder.se


Kvalifikationer
Vi söker dig som har juristexamen. Du ska dessutom vara notariemeriterad eller ha flerårig erfarenhet från juridiskt arbete inom försäkringsområdet. Föredragning i annan nämndverksamhet är meriterande.

Som person har du en god analytisk förmåga och kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift. Du har lätt för att samarbeta, är noggrann och trivs med att arbeta självständigt.


Övrigt
Till gruppen, som idag består av 25 personer varav 15 är föredragande jurister, söker vi nu ytterligare två jurister. Arbetsplatsen ligger i Garnisonen på Karlavägen i Stockholm.

Sista ansökningsdag är den 3 maj, men då urvalsprocessen sker löpande är det viktigt att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Tillträde enligt överenskommelse.


Vill du veta mer?
För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta kanslichef Peter Rigling på tfn 08-522 787 11 eller via mejl peter.rigling@trafikskadenamnden.se.

Fackliga kontaktpersoner är Helena Myrnäs, Forena, tfn 08-522 782 71 eller Ola Stensson, Saco, tfn 08- 522 781 73.

s

Trafikskadenämnden och Svensk Försäkrings Nämnder söker föredragande jurister

Ort
Kategorier
Utgår

2020-06-03

Ansök nu

Dela detta jobb