juridikjobb.se

Vill du få kraft att göra skillnad?

Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.

Unionens sektion för juridik, försäkring och avtalssamordning söker nu en biträdande förbundsjurist med inriktning arbetsrätt för ett vikariat under 12 månader.

Arbetsbeskrivning

Genom medlemskap i Unionen har medlem i förbundet normalt rätt till bl a rättshjälp i frågor som har samröre med arbetet. Som biträdande förbundsjurist arbetar du främst med att självständigt handlägga indrivningsärenden för förbundet och dess medlemmar. Du deltar också i förbundets interna arbete. I vissa ärenden finns även möjlighet att biträda erfarna förbundsjurister i mer omfattande tvister. Arbetsuppgifterna berör i huvudsak rättsområdena arbets- respektive konkursarbetsrätt.

En stor del av indrivningsärendena drivs självständigt i domstol, antingen som fordringstvister eller inom ramen för konkursförfarande. Det förbundsinterna arbetet består i att delta i vår rådgivningsverksamhet till ombudsmännen på såväl förbundskontoret som regionkontoren, att delta i utvecklingsarbete inom organisationen, att medverka i den arbetsrättsliga utbildningen av förbundsanställda och att göra rättsutredningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen och ser gärna att du är specialiserad inom arbetsrätt. Notarietjänstgöring eller annan processerfarenhet är meriterande.

Arbetet är omväxlande, stimulerande och ställer höga krav på självständighet, juridiska kunskaper, arbets- och samarbetsförmåga samt förmåga att fatta snabba beslut. Du behöver vara utåtriktad, pedagogisk, drivande, bra på att inge förtroende och lätt för att kommunicera och uttrycka dig väl i tal och skrift.

Här erbjuds du ett utvecklande, professionellt och meningsfullt arbete som gör skillnad för våra medlemmar varje dag.

Omfattning

Tjänsten är ett vikariat på 12 månader med tillträde omgående. Tjänsten är placerad på förbundskontoret i Stockholm. Månadslön och goda villkor enligt kollektivavtal.

Ansökan

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden. Sista ansökningsdag 9 augusti 2019. Välkommen att söka.

Kontakt

Erika Ejderhamn Roupé, teamchef tillika förbundsjurist, 072-729 21 71

Malin Wulkan, biträdande chefsjurist , 08-504 157 31

Peter Skånberg, facklig kontakt, 08-504 15340

Unionen söker biträdande förbundsjurist med inriktning arbetsrätt

Företag Unionen
Ort
Utgår

2019-08-09

Ansök nu

Dela detta jobb