juridikjobb.se

Sugen på att få praktisk erfarenhet från en affärsjuridiks byrå med 14 kontor? Hos oss får du chansen att bli en del av organisationen samtidigt som du får ta eget ansvar för din utveckling.

Flera av våra kontor erbjuder praktik för dig som vill kombinera dina studier med praktik hos oss. 

UPPSATSPRAKTIK – Ska du skriva examensarbete om 30 hp. kan du kombinera ditt uppsatsskrivande med tio veckors praktik på något av våra kontor i Stockholm, Göteborg, Växjö, Jönköping, Örebro och Falun. Praktikplatserna tillsätts löpande, men vi ser gärna att din ansökan inkommit senast den 15 november (för VT) och den 15 april (för HT). Uppsatspraktiken är oavlönad och ska ingå i din utbildning.

APS, APU, PJU eller Juridik och praktik – Läser du Arbetsplatsanknutna Studier 15 hp., Arbetsplatsanknutet Utredningsarbete 15 hp., Praktik med juridiskt utredningsarbete 15/30 hp. eller Juridik och praktik 15/30 hp. så erbjuder vi praktik under 8 – 20 veckor. Sista ansökningsdag och vilka kontor som erbjuder platser är samma som för uppsatspraktik, se ovan.

 

UPPGIFTER & ANSÖKAN

Som praktikant hos Glimstedt kommer du att bistå byråns advokater och biträdande jurister med diverse juridiska och administrativa ärenden. Huvudsakliga praktikuppgifter är att upprätta rättsutredningar men också uppgifter som att upprätta förslag till skrivelser, brev och avtal ingår. Samtidigt får du tid att skriva på din uppsats.

Som person bör du vara ansvarsfull, kreativ, noggrann, social och – inte minst – se en framtid som framgångsrik affärsjurist. Vi värdesätter initiativtagande och engagemang, såväl för klienter som för byrån. Vi förutsätter att du har goda betyg och formulerar dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Vi ser gärna att du har någon form av anknytning till den stad eller närliggande region du söker dig till samt ett intresse för de områden som respektive kontor arbetar med. Din ansökan ska innefatta personligt brev, CV med referenser, betyg och promemoria eller motsvarande inlämningsuppgift som du författat under din juristutbildning.

_____

Advokatfirman Glimstedt är en av Sveriges största advokatbyråer med 14 kontor i Sverige och tre i Baltikum, tillsammans är vi fler än 250 medarbetare. Samtidigt som vi har en unik geografisk bredd kan vi erbjuda en personlig arbetsplats med stor möjlighet att påverka och många juridiska arbetsområden att välja emellan. Vi är en fullservicebyrå med stort fokus på affärsjuridik. Våra klienter är i allt väsentligt stora och medelstora svenska och internationella bolag, ägarledda bolag samt privatpersoner.

Locations
Göteborg, Jönköping, Örebro, Stockholm, Växjö and Falun

Uppsatspraktik /APS/APU/PJU & Juridik och praktik

Företag Glimstedt
Ort
Utgår

2020-04-15

Ansök nu

Dela detta jobb