juridikjobb.se

Verksjurist med erfarenhet av upphandling- och avtalsrätt, Rättsavdelningen

Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-23

Ansök nu

Verksjurist med erfarenhet av upphandling- och avtalsrätt, Rättsavdelningen

Välkommen till händelsernas centrum. Här arbetar du på regeringens uppdrag och på en myndighet som just nu behövs mer än någonsin. Som experter på alla typer av arbetsmarknadsfrågor bidrar vi med allt från analyser till konkreta insatser som gör att fler människor snabbare och lättare hittar jobb. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med olika aktörer i hela landet. Därför behövs fler engagerade medarbetare som vill vara med och driva förändring inom viktiga områden – är du en av dem?

Beskrivning

Arbetsförmedlingens uppdrag är under förändring. Ett arbete med ett nytt uppdrag och mot en ny myndighet är i full gång. Bland annat ska myndighetens arbetsförmedlande roll övertas mer och mer av privata aktörer och utförare. Det innebär ett större fokus på upphandlings- och avtalsfrågor. I detta arbete har Rättsavdelningen en mycket viktig roll. För ett par år sedan inledde vi dessutom ett omfattande förnyelsearbete med fokus på god förvaltning och digitalisering mot en modern myndighet. Det innebär även att avtalen inom IT-området blir vanligare och mer utmanande. Brinner du för rättssäkerhet och god förvaltning, är du erfaren jurist med ett upphandlings- och avtalsrättsligt intresse, utåtriktad, lösningsorienterad, driven och tycker att det är roligt med utmaningar och att samarbeta, då är det dig vi söker. Var med och bidra i den fortsatta uppbyggnaden av Arbetsförmedlingens Rättsavdelning!

Arbetsuppgifter

Rättsavdelningens uppdrag är att ansvara för rättslig styrning, rättsligt stöd och regelefterlevnad. Avdelningen består av sex enheter, varav tre juristenheter. På enheten Avtal, IT och Förvaltningsrätt arbetar idag runt 15 verksjurister inom de juridiska områdena, bl.a. förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess, IT-rätt och dataskyddavtalsrätt och upphandlingsjuridik. Enheten företräder myndigheten i domstol, svarar på remisser, granskar styrande och stödjande dokument samt tar fram rättsliga ställningstaganden och föreskrifter samt förslag till lagtexter. 

Vi söker dig med kompetens och erfarenhet inom offentlig upphandling och avtalsrätt som vill vara med och bidra till genomförandet av vårt nya uppdrag. Genom ett proaktivt arbetssätt bidrar du till att säkerställa att rättssäkerhet och god förvaltning genomsyrar myndigheten. Vi ska bidra till innovativa och pragmatiska rättssäkra lösningar som leder till verksamhetsnytta. I arbetet ingår att samarbeta nära med övriga avdelningar på Arbetsförmedlingen.

Rollen som verksjurist på Rättsavdelningen innebär ofta problemlösning och rättsliga bedömningar. Du arbetar självständigt och tillsammans med andra jurister och professioner. Hos oss får du möjlighet att påverka och ta stort ansvar.

Kvalifikationer

 • Juristexamen (tidigare jur.kand.)
 • Minst tre års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete, varav minst ett år i offentlig verksamhet
 • Minst tre års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom offentlig upphandling de senaste fem åren
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska såväl skriftligt som muntligt

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • Mer än tre års kvalificerat juridiskt arbete inom offentlig upphandling
 • Juridiskt arbete i statlig verksamhet
 • Notarietjänstgöring
 • Juridiskt arbete med avtalsrätt
 • Juridiskt arbete med IT-avtal
 • Juridiskt arbete med immaterialrätt.

Bland dina personliga egenskaper ser vi att du

 • Har god analytisk förmåga och snabbt kan sätta dig in i och förstå verksamhetens olika utmaningar
 • Är kundfokuserad och lösningsorienterad och har en god kommunikativ förmåga
 • Har integritet samt förstår och kan förmedla vikten av de juridiska bedömningar och ställningstaganden som måste göras som jurist på Rättsavdelningen
 • Är engagerad och uthållig samt har god förmåga att hantera flera aktiviteter parallellt.
 • Tycker om att samarbeta
 • Har nära till skratt, och är prestigelös, samtidigt som du också kan vara självgående i din roll 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.

Övrigt

Anställningen gäller tillsvidare på heltid, med placering i Solna Strand. Arbetsförmedlingen tillämpar alltid sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Vi sitter i nybyggda lokaler där vi tillämpar ett aktivitetsbaserat arbetssätt.

Vi har goda förmåner, med bra semesteravtal, flextid, möjlighet till friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Hos oss finns ett stort engagemang, alla som arbetar här vill göra en insats. Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med senast 23 augusti 2020. Du ansöker genom att klicka på knappen ”ansök” nedan. Fyll i formuläret och besvara ett antal urvalsfrågor. Bifoga CV där du beskriver relevant utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Löneform    Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100 %
Ort    Solna
Län    Stockholms län
Land    Sverige
Referensnummer    Af-2020/0034 4393
Kontakt    
Gunilla Åberg Ekstedt, enhetschef, 010-486 32 74
Marianne Wimmerström, HR-partner, 010-488 91 10
Annika Nordström, HR-partner, 010- 488 52 40
Facklig företrädare    
Carola Persson, Seko, 010-486 77 22
Bernt Hultman, ST, 010-486 44 89
Tamara Dojorti, SACO-s, 010-486 60 91
Publicerat    2020-06-29
Sista ansökningsdag    2020-08-23

Dela detta jobb

Verksjurist med erfarenhet av upphandling- och avtalsrätt, Rättsavdelningen

Arbetsförmedlingen