juridikjobb.se

Verksjurister till Livsmedelsverket

Livsmedelsverket är Sveriges expert- och centrala kontrollmyndighet på livsmedelsområdet. Vi arbetar för säker mat och bra dricksvatten, att ingen konsument ska bli lurad om vad maten innehåller och för bra matvanor. Nu söker vi flera verksjurister som vill bidra i detta viktiga arbete. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete och ett stort kontaktnät både inom och utom myndigheten.

Juridiska avdelningen

Som ett stöd i myndighetens ledningsarbete och verksamhet finns område Strategisk utveckling och stöd, där Juridiska avdelningen ingår. Avdelningen ansvarar särskilt för utarbetandet av Livsmedelsverkets föreskrifter och bistår med juridiskt stöd till den övriga verksamheten inom myndigheten. På avdelningen arbetar för närvarande åtta verksjurister. På Juridiska avdelningen finns även registratorer och arkivarier med ansvar för myndighetens arkiv och registratur.

Livsmedelsverket och Juridiska avdelningen har fått utökade uppdrag, både tillfälliga och långsiktiga. Vi behöver därför stärka upp avdelningen med tre tillsvidareanställda verksjurister samt två verksjurister för tidsbegränsade anställningar till och med årsskiftet.

Arbetsuppgifter

På avdelningen arbetar vi med kvalificerat juridiskt arbete, framför allt med juridik på livsmedelsområdet, som präglas starkt av EU-rätt, samt förvaltningsrättsliga frågor. Vidare förekommer frågor om avtalsrätt, upphandlingsfrågor och andra rättsliga frågor som aktualiseras i myndighetens verksamhet.

Mer specifikt kan arbetet innebära att ta fram förslag till föreskrifter och att bistå med juridiskt stöd i myndighetens förhandlingsarbete inom EU och andra internationella organ, samt till myndighetens verksamhet i övrigt. Granskning av beslutsförslag, besvarande av remisser, viss processföring och deltagande i myndighetens utbildningsaktiviteter ingår även i arbetet. Det är ett mycket omväxlande arbete och ofta många korta, snabba frågor att hantera utöver de mer långsiktiga arbetsuppgifterna.

Livsmedelsverket växlar nu upp arbetet med krisberedskap och civilt försvar, det vill säga att säkerställa att vi har en fungerande livsmedelsförsörjning även vid kris och krig. Som verksjurist kan vissa av arbetsuppgifterna komma att vara kopplade till detta arbete.

Arbetet på Juridiska avdelningen sker ofta i samarbete med kollegor på andra områden och avdelningar på Livsmedelsverket, med andra myndigheter och med Regeringskansliet.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har juristutbildning och flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Om du har praktisk erfarenhet av EU-rätt och föreskriftsarbete är det starkt meriterande. Det är också meriterande om du är notariemeriterad eller har annan likvärdig erfarenhet. Detsamma gäller om du har erfarenhet från förvaltningsmyndighet eller Regeringskansliet. Vi ser gärna att du har intresse och erfarenhet av krisberedskapsfrågor eller IT-rätt. Du behöver ha mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska.

Som person är du trygg i din roll som jurist, trivs med samarbete och söker praktiska lösningar på problem. Du är van att hantera flera frågor parallellt. Flexibilitet, analytisk förmåga och lyhördhet är viktiga egenskaper. Du är driven och har god förmåga att prioritera och organisera ditt arbete. Du uttrycker dig enkelt och begripligt i tal och skrift, och är van att snabbt sätta dig in i och hantera ärenden av olika typer. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Svenskt medborgarskap

Tillsvidareanställningarna är säkerhetsklassade och det görs en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Svenskt medborgarskap är därmed ett krav.

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Kontakt: För frågor är du välkommen att kontakta avdelningschef tillika chefsjurist, Elin Häggqvist. Representant för SACO är Gabriella Falkelius och för ST Annika Gunnarsson. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-175500.

Sista ansökningsdag: 2021-01-18.

Anställningsform: Tre tillsvidareanställningar heltid och två tidsbegränsade anställningar till och med årsskiftet, heltid.

 

Verksjurister till Livsmedelsverket

Företag Livsmedelsverket
Ort
Kategorier
Utgår

2021-01-18

Ansök nu

Dela detta jobb