juridikjobb.se

Logo

Vi söker en Chefsjurist till Jusek

Företag Jurek Bemanning
Ort
Utgår

2019-09-25

Ansök nu

Vi söker en Chefsjurist till Jusek

Jusek är fackförbundet för jurister, ekonomer, IT-akademiker, personalvetare, kommunikatörer och samhällsvetare. Med mer än 89 000 medlemmar är vi ett av de största akademikerförbunden. Jusek är partipolitiskt obundet samtidigt som vi tar ställning för ett jämställt och hållbart arbetsliv där alla ska kunna göra karriär på lika villkor. Tillsammans med Civilekonomerna kommer vi att bilda ett nytt, större och starkare förbund. Vi arbetar nu för fullt med att förbereda skapandet av det nya förbundet som bildas den 1 januari 2020.

I det nya förbundet förstärker vi vår förbundsjuristfunktion och söker nu en chefsjurist som ska utveckla och leda den verksamheten.

Funktionen arbetar med arbetsrättslig rådgivning, rättsutredningar samt arbetsrättsliga tvister och processer. Funktionen ger råd och stöd till förbundets ombudsmän, utbildar våra medarbetare och deltar i utvecklingsarbete och projekt.

Som chefsjurist har du det övergripande ansvaret för funktionens verksamhet och har budget- och personalansvar. Du arbetar både med strategiska frågor och operativt med den löpande verksamheten. Du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt.

Då det är en nyinrättad tjänst så finns det stora möjligheter att påverka utformningen av tjänsten.

Du har en juristexamen och mycket goda kunskaper inom arbetsrätt. Du har erfarenhet av att processa i domstol, gärna både i tingsrätt och AD. Notarietjänstgöring är meriterande. Du har mångårig arbetserfarenhet av juridisk rådgivning och övrigt utredningsarbete från advokatbyrå, medlemsorganisation eller motsvarande. Du har kunskap om arbetsmarknaden i stort och helst erfarenhet av både offentlig och privat sektor. Vi ser gärna att du har tidigare ledarskapserfarenhet från en chefsroll eller från en liknande roll.

Som person är du trygg i dig själv, prestigelös, förtroendeingivande och har hög integritet. Du är också ambitiös, drivande och ansvarstagande. Du har ett positivt och flexibelt förhållningssätt och testar gärna nya lösningar för att utveckla och förbättra verksamheten. Självklart är du bra på att kommunicera, samarbeta och uttrycker dig väl i både tal och skrift.

Som ledare är du tydlig, lyhörd, är bra på att sätta och följa upp mål och bra på att delegera ansvar. Du är bra på att coacha och leda medarbetare och på att entusiasmera och skapa engagemang.

Du erbjuds

Du erbjuds en möjlighet att bygga upp och utveckla en verksamhet som ska ligga i framkant i det nya förbundet. Det innebär att du har stora möjligheter att själv forma tjänsten.

Låter detta som din nästa utmaning? Sök gärna tjänsten via www.jurek.se. Vi tar gärna in din ansökan så snart som möjligt då intervjuer sker löpande. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Jurek Rekrytering & Bemanning, Ulriikka Järnefelt, telefon: 0766 33 14 40.

Dela detta jobb

Logo
Vi söker en Chefsjurist till Jusek

Jurek Bemanning