generell-bla.png

Handläggare med intresse för kompetensförsörjning inom skola

Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen

Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad är Sveriges största förvaltning med cirka 16 000 medarbetare. Förvaltningen ansvarar bland annat för alla de cirka 170 kommunala grund- och gymnasieskolorna inom Stockholms stad.

Vi söker nu en handläggare till förvaltningens kompetensförsörjningsenhet. Enheten består idag av 15 medarbetare och du kommer omges av kollegor med stort utvecklingsfokus och driv. Miljön hos oss präglas av nyfikenhet, öppenhet och förtroende där vi arbetar utifrån verksamhetens bästa. Uppdragen innebär många kontaktytor och möjligheter till att utveckla samt utvecklas. Det är roligt att arbeta här och du gör ett viktigt jobb!

Ditt uppdrag

Dina arbetsuppgifter består av att arbeta med förvaltningens strategiska kompetensförsörjning med särskilt fokus på statistik och uppföljning, kompetensverktyget KOLL och kompetensförsörjningsplanen. Du kommer även att arbeta med olika projekt inom ramen för avdelningen och enheten.

I uppdraget ingår att:

  • Planera och genomföra uppföljningar, utredningar och analyser.
  • Sammanställa och följa upp statistik/nyckeltal.
  • Ta fram presentationer, genomföra workshops och seminarier i både digitalt och fysiskt format.
  • Delta i arbetsgrupper och nätverk.
  • Utveckla verksamheten och bidra till innovativa arbetssätt.
  • Svara på remisser och bereda tjänsteutlåtanden.
  • I övrigt bistå med administrativt stöd

Arbetsuppgifterna är ofta komplexa och saknar givna svar med ett stort ansvar för olika områden, vilket kräver engagemang, omdöme och servicekänsla. Ständiga förändringar i verksamheten och omvärlden kräver också hög anpassningsförmåga. Du förväntas kunna byta fokus och leverera snabbt, vilket ställer krav på din flexibilitet och förmåga att prestera. Samtidigt är arbetet ofta långsiktigt och beslutsprocesserna omfattande, vilket ställer krav på uthållighet.

Din bakgrund

Vi söker dig med akademisk examen med samhällsvetenskaplig/statsvetenskaplig inriktning eller annan likvärdig utbildning. Du behöver ha förståelse för arbete i politiskt styrd organisation samt ha erfarenhet av arbete med uppföljning och/eller utredningsarbete. Du är strukturerad och systematisk, kan inhämta och läsa statistik, ta fram tabeller och diagram samt hantera juridiska frågor som rör hantering av data.

För att lyckas i rollen är du självgående, har högt engagemang och tar stort ansvar för dina uppgifter. Du är bekväm med uppsökande arbete och van att ha många interna och externa kontakter. Detta kräver att du har en mycket god förmåga att samarbeta med kollegor och olika professioner och skapa långsiktiga relationer.

Det är naturligt för dig att hålla dig uppdaterad om det senaste som berör din profession och du har troligtvis ett stort intresse för såväl skolfrågor som aktiv omvärldsbevakning.

Mer om oss på kompetensförsörjningsenheten

Vi ansvarar och arbetar med att utveckla och kvalitetssäkra kompetensförsörjningens alla delar. Enheten arbetar med samordning av nämndens kompetensförsörjningsplan, samordning av verksamhetsförlagd utbildning inom lärarutbildningen (VFU), behörighetsgivande utbildningar för lärare, utbildningsinsatser för andra yrkesgrupper än lärare, kompetensverktyget KOLL, utbildningsförvaltningens chefsprogram samt området attraktiv arbetsgivare.

Övrigt

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/6829
Kontakt
  • Desiree Öhrvall Nyman, rekryteringskonsult, 08 508 117 28
  • Annakarin Östlund, enhetschef, 08 508 336 54
Facklig företrädare
  • Vision: Behiye Arikan, 076-1240782
  • SACO: Tibor Muhi, 070-090444
Publicerat 2021-11-18
Sista ansökningsdag 2021-12-02
Utbildningskrav Högskola/universitet

Att arbeta i Stockholms stad

Att jobba i Stockholms stad

Ta reda på hur det är att jobba i Stockholms stad genom vår karriärsida.

Till Karriärsidan
Läs mer om oss här

Dela länkar