juridikjobb.se

 

  Foyen Advokatfirma Kommanditbolag

ATT JOBBA HOS OSS

Utveckling är en av våra nyckelstrategier och inte bara på det personliga planet, här på Foyen lyfter vi ständigt både varandra och våra klienter till nya nivåer av kunskap och insikt. Och det spelar ingen roll var du befinner dig i din karriär, för oss är utveckling en grundförutsättning för att trivas på jobbet och skapa professionella samt lönsamma leveranser.

ETT STARKT UTBILDNINGSFOKUS

Vi bedriver också mycket utbildning – internt såväl som externt – som du både förväntas ta del av och få möjlighet att leda, över tid.

Summa summarum; här hamnar du i en utvecklande och omhändertagande miljö, där du, tillsammans med några av branschens vassaste hjärnor, knäcker problem i det privata och offentliga samhällsbygget. Och du får göra det från dag ett.

HUR ÄR DET ATT ARBETA SOM ADVOKAT PÅ FOYEN?

Johan Bengtsson, advokat inom entreprenad, arbetat på Foyen sedan 2016.

Varför har du valt att arbeta i advokatbranschen?

– För att jag tycker att det är väldigt roligt att arbeta med rådgivning. Det är kul och spännande att vara den som hjälper en klient att fatta ett beslut eller lösa en tvist. Jag visste väldigt tidigt att jag ville läsa juridik och inspirerade nog min yngre bror att göra likadant. Efter studierna jobbade jag på universitetet och på domstol. Min lillebror började däremot direkt på advokatbyrå och jag tror att han inspirerade mig att bli advokat. Och det är jag glad för! Jag tycker att jag har världens roligaste jobb!

Beskriv konsultrollen!

– Rollen är konkret och man utför ett verklighetsnära arbete. Man kan säga att min yrkesvardag består av två delar, dels att hjälpa till att upprätta, förhandla eller granska avtal och dels att arbeta med tvistlösning, som rådgivare i en process. Uppgifterna är olika – den ena handlar ju om att bygga något nytt och den andra om att hantera en konflikt. Som konsult behöver man hänga med i sin omvärld. Juridik är ett levande ämne och praxis ändras, så det är viktigt att hålla sig uppdaterad. Man behöver också ha god kontakt med människor för advokatrollen innefattar i högsta grad den mänskliga dimensionen. Det är helt enkelt viktigt att kunna tänka sig in i klientens situation.

Varför är det så roligt?

– Förutom att arbeta med den juridiska bedömningen är man också ofta med i det affärsmässiga övervägandet och det är spännande. Man får använda sin analytiska förmåga och sitt logiska tänkande och det lönar sig alltid att vara lösningsinriktad och ha nära till sin uppfinningsrikedom. Även språket är ett otroligt viktigt arbetsredskap, både i tal och skrift. Att arbeta som advokat är ett jobb som på många sätt är fritt och i relativt stor utsträckning kan jag styra över min tid. Stundtals är det såklart väldigt stressigt, men att själv kunna påverka hur och när jag jobbar betyder mycket för mig.

Hur är det att arbeta på Foyen?

– Väldigt roligt! Här är högt i tak, vi har trevligt tillsammans och skrattar mycket. Det finns en hög grad av specialisering inom de områden jag är mest intresserad av och det ges möjlighet att utvecklas kunskapsmässigt. Dessutom gillar jag att jobba på en byrå av den här storleken. Att vi är verksamma på flera orter i Sverige gör att vi kan hjälpa klienter på en stor yta.

Bransch

Juridisk verksamhet, övrig

Anställda

-

Huvudkontor

Stockholm

Sociala medier

Foyen Advokatfirma Kommanditbolag i sociala medier

Missa inga jobb från Foyen Advokatfirma Kommanditbolag

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor