juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Hälften av kvinnorna ratar chefsjobb

Drygt hälften av de unga svenska kvinnorna tackar nej till jobb som chef. I Norge kan betydligt fler kvinnor tänka sig att göra chefskarriär. En undersökning från Ledarna visar att unga svenska kvinnor är bland de minst villiga i världen att bli chefer.

Den åldersgrupp som undersökts är kvinnor i åldern 18-35. Frågan de fick var ”Kan du tänka dig att bli chef någon gång under din karriär?” Sjuttio procent av männen som fick samma fråga var positiva till chefsjobb, men alltså bara hälften av kvinnorna.

Utmaningen är att göra chefsrollen attraktivare, annars finns det en stor risk att Sverige står utan viktig ledarskapskompetens i framtiden, i alla branscher. Det menar Annika Elias, som är ordförande för Ledarna.

Andelen kvinnor som kan tänka sig att bli chefer har visserligen ökat något, men fördelningen mellan män och kvinnor är fortfarande långt ifrån jämn i de stora företagens ledningsgrupper och styrelser. Fortfarande saknas förebilder och utstakade karriärvägar för kvinnor i många företag.