juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Mårten Schultz blev årets jurist 2012

Sveriges juridikstudenter, notarier och unga biträdande jurister har för nionde året i rad utsett Årets Jurist genom undersökningen Juristbarometern. I år går titeln till Sveriges yngste juridikprofessor - Mårten Schultz. "Det är verkligen jättekul att få den här utmärkelsen", säger Mårten som beskriver sig som en "systemkramare med läppstift".

Det är alltså Sveriges unga jurister som fått nominera och rösta fram den jurist de beundrar mest genom undersökningen Juristbarometern. Förra året kom Mårten på andra plats, i år vinner han alltså med 13,3 % av rösterna. Han var populärast bland såväl studenterna som notarierna och de biträdande juristerna.

Mårten Schultz har på kort tid etablerat sig som en välkänd opinionsbildare. Som nybliven doktor i skadeståndsrätt började han blogga 2008. Snart var han krönikör i DN och Dagens Juridik, grundare av Juridikbloggen och medialt flitigt förekommande som juridisk debattör. På drygt ett år hade han i början av april gjort 18 579 inlägg på Twitter och där fått över 3 000 följare.

Förra årets vinnare, Christina Ramberg, även hos professor vid Stockholms universitet, delade ut priset till Mårten Schultz under en ceremoni på Moderna Museet under torsdagkvällen.