juridikjobb.se

Lediga jobb inom Domstolstjänster

Utan domstolar stannar Sverige

Domstolar är grunden i rättssamhället och arbetsgivare för flera olika yrkesgrupper. När det gäller en av alla domstolstjänster krävs det att du är jurist med examen från juristlinjen.

Domstolstjänster är eftertraktade

Olika domstolstjänster som beredningsjurist, notarie, domare och domstolshandläggare har gemensamt att de alla möter människor som hamnat i speciella och ofta svåra situationer i livet. Dessa situationer ska i regel analyseras mot bakgrund av rådande lagar och hanteras med respekt för individens integritet. Lön för domstolstjänster varierar kraftigt beroende på vad det handlar om för position. En domstolstjänsteman kan ofta tjäna en bra bit över 50 000 kronor i månaden och eftersom jobbet är inom den offentliga sektorn innebär det att lönerna inte riskerar att svänga så mycket med konjunkturen.

Läs merVisa mindre ...

Hittade inga jobb som passar din sökning.

Utbildning till domstolstjänster

Domstolshandläggare kan du bli utan juristexamen men i regel ska du ha en examen från juristlinjen och eventuellt andra utbildnings- och arbetslivsmeriter för att kunna få en domstolstjänst. Kraven varierar beroende på vad det handlar om för tjänst. Den juridiska fakulteten på ett svenskt universitet är av tradition ganska svår att ta sig in på. För att få en examen krävs 270 högskolepoäng, det vill säga heltidsstudier under nio terminer. En juristexamen kan avläggas vid Göteborgs, Lunds, Stockholms, Umeå, Uppsala och Örebro universitet. För bli aktuell för populära tjänster såsom till exempel tingsnotarie krävs höga betyg från utbildningen.

Tingsrätterna är väl spridda geografiskt

Tingsrätt är den vanligaste typen av domstol i Sverige och det finns 48 stycken, främst i residensstäder. Det finns flera olika typer av domstolar förutom tingsrätter och ett ganska stort antal domstolstjänster i Stockholm och många domstolstjänster i Göteborg. Förutom tingsrätter finns i våra två största städer även två av Sveriges sex hovrätter och flera specialdomstolar, som bara utfärdar domar inom snäva områden. Ett klassiskt karriärupplägg för unga och ambitiösa jurister är börja med att söka någon av de eftertraktade notarietjänsterna vid tingsrätter ute i landet. De räknas som en bra merit.

Läs mer
Arbetsgivare i fokus

Datainspektionen

1 lediga tjänster

Norrtälje kommun

Om Norrtälje kommun 26 lediga tjänster

Vattenfall AB

67 lediga tjänster

Sollefteå Kommun

14 lediga tjänster

Fasticon Jobb

28 lediga tjänster

Malmö stad

78 lediga tjänster

Arbetsgivare i fokus

Vattenfall AB

Hos oss på Vattenfall får du möjlighet att ta stegen som driver dig och utvecklingen framåt. En av våra främsta utmaningar är att hitta nya, effektiva och förnybara energikällor för en hållbar framtid. För att lyckas behöver vi bli fler medarbetare som vill göra skillnad.

Vattenfall AB

Vattenfall AB har just nu 67 lediga jobb

Jurek Bemanning

Jurek Rekrytering & Bemanning AB är ett kraftigt växande företag som präglas av framåtanda. Att tänka nytt är vår ständiga strävan. Vi är stolta över att samtliga våra medarbetare är kompetenta, affärsdrivna och ansvarsfulla.

Jurek Bemanning

Jurek Bemanning har just nu 110 lediga jobb

Datainspektionen

Datainspektionen är en myndighet som genom sin tillsynsverksamhet ska bidra till att behandlingen av personuppgifter inte leder till otillbörliga intrång i enskilda individers personliga integritet. På dessa sidor kan du bland annat läsa mer om vilka mål myndigheten har, hur vi arbetar och hur du kommer i kontakt med oss.

Datainspektionen

Datainspektionen har just nu 1 lediga jobb

SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB

Det är viktig för oss att alla medarbetare inom SBC känner sig uppskattade och delaktiga. Vi jobbar ständigt med att tydliggöra medarbetarnas bidrag till företagets långsiktiga mål och Vision. Vår tro är att engagerade och nöjda medarbetare ger nöjda kunder och vi jobbar aktivt med frågor som rör detta.

SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB

SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB har just nu 3 lediga jobb

Visa alla >
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.