juridikjobb.se

Lediga jobb som Notarie

Notarie är ett av många juristjobb

Att jobba som notarie kan vara din inkörsport till en karriär inom rättsväsendet. I yrket får du handlägga mål vid tings- eller förvaltningsrätt samt prova på enklare ordförande-uppgifter.

Notarie som ett karriärssteg

De flesta notarier i Sverige är idag yngre jurister under pågående notarietjänstgöring. Under de åren som denna utbildning pågår får notarien chans att handlägga mål, föra protokoll vid förhandlingar samt döma enklare mål av lättare karaktär. Snatteri, körkortsingripanden och biståndsmål kan vara exempel på dessa som dyker upp i en tings-eller förvaltningsrätt. Lön för en notarie ligger som ingång på 25 600 kronor och ofta börjar du som notarie på en förvaltningsrätt. Efter två år har du chans att söka som fiskalaspirant till hovrätt eller kammarrätt.

Läs merVisa mindre ...

Utbildning till notarie

För att kunna få en tjänst som notarie krävs det att du har svenskt medborgarskap och att du har jur- kandidatexamen eller juristexamen om minst 270 hp. Vid antagningen som notarie får du jobba i två år innan du har din fullgoda notariemeritering. Efter detta har du gott om möjligheter att välja mellan. Du kan jobba inom den privata sektorn med fall som passar dig, eller så kan du gå vägen till hovrätt, kammarrätt, åklagare eller kronofogde. Juristutbildningen finns vid många svenska universitet där olika inriktningar erbjuds.

Konkurrens om notarie-jobben

Drömmer du om en karriär i någon av Sveriges största städer? Att få anställning som notarie i Stockholm eller som notarie i Göteborg kan vara svårare än i mindre städer, men ge inte upp! Samtidigt som det är många sökande till varje plats erbjuder storstäderna många tjänster för jurister av olika slag. Efter en fullgod notarietjänstgöring i någon av de större städerna har du möjlighet att söka positioner inom bredare fält. Ofta faller urvalet av notarier på de med goda betyg och gärna några sidomeriter att komplettera med.

Läs mer
Arbetsgivare i fokus

Sollefteå Kommun

10 lediga tjänster

Länsstyrelsen Södermanland

2 lediga tjänster

Vattenfall AB

48 lediga tjänster

Arbetsgivare i fokus

Vattenfall AB

Hos oss på Vattenfall får du möjlighet att ta stegen som driver dig och utvecklingen framåt. En av våra främsta utmaningar är att hitta nya, effektiva och förnybara energikällor för en hållbar framtid. För att lyckas behöver vi bli fler medarbetare som vill göra skillnad.

Vattenfall AB

Vattenfall AB har just nu 48 lediga jobb

Länsstyrelsen Södermanland

Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter.

Länsstyrelsen Södermanland

Länsstyrelsen Södermanland har just nu 2 lediga jobb

Riksbyggen

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt? Arbeta i ett större sammanhang, i en större gemenskap? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen till oss på Riksbyggen.

Riksbyggen

Riksbyggen har just nu 20 lediga jobb

von Feilitzen & Partners AB

Vi är specialisterna som erbjuder kvalificerat stöd inom områdena rekrytering och karriärutveckling. Vi bidrar till kundens utveckling i olika faser genom att tillföra, utveckla och/eller frigöra kompetens.

von Feilitzen & Partners AB

von Feilitzen & Partners AB har just nu 3 lediga jobb

Visa alla >
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.