juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Lediga jobb som Sekreterare

Sekreterare, ett varierande jobb

Som sekreterare har du ett varierande jobb som ger dig lite från flera världar. Det är ofta socialt med mycket kundkontakter samtidigt som du ägnar en hel del tid åt att utföra administrativa uppgifter.

Sekreterare är nyckelpersoner med överblick

Som sekreterare är du ofta ett ansikte utåt och en nyckelperson i företaget. Du bör därför vara en person som är organiserad och både kan ha en större överblick och känsla för detaljer. Då du i yrket ofta kommunicerar både internt och utåt mot kunder bör du ha goda sociala färdigheter. Som sekreterare kan du arbeta med flera olika saker exempelvis administration, med att ta fram underlag, förbereda möten, att sköta kommunikation med mera, det beror lite på vilket område du är sekreterare inom. Sekreterare finns i många olika branscher, till exempel kan du arbeta som sekreterare på advokatbyrå, inom byggsektorn eller inom skola och landsting. Lön för en sekreterare varierar beroende på arbetsuppgifter och område, men medianlönen ligger idag på 24 000 kronor.

Läs merVisa mindre ...

Utbildning till sekreterare

Vilken utbildning du behöver som sekreterare varierar lite beroende på vilken slags sekreterare du vill bli. I vissa fall kan du behöva en högskoleutbildning, exempelvis till vissa tjänster inom ekonomisektorn. Vet du redan vid gymnasievalet att du i framtiden vill jobba som sekreterare är en gymnasieutbildning i handel och administration en bra väg att gå. Det finns också en rad komvuxutbildningar för dig som vill satsa på att bli sekreterare senare i livet. Även en mängd yrkeshögskoleutbildningar inriktade på sekreteraryrket finns tillgängliga för dig som till exempel är intresserad av att utbilda dig till medicinsk sekreterare.

Varierande sekreterarjobb på domstol eller advokatbyrå

Om du vill arbeta som sekreterare och samtidigt ha väldigt omväxlande uppgifter är både att arbeta på advokatbyrå och på domstol yrken att rekommendera. Som advokatsekreterare har du ofta hand om kommunikationen utåt samt jobbar en hel del administrativt. Det ingår att ha myndighetskontakter, boka möten, söka information och mycket mera. Du underlättar helt enkelt för den eller de jurister som du jobbar för. Som domstolssekreterare har du liknande arbetsuppgifter, din främsta är att se till att juristerna bara behöver ägna sig åt just sin juristroll. Du sköter det övriga, som att prata med klienter som är missnöjda, förbereda inkommande mål och beställa material. Kort sagt är det en mycket varierad yrkesroll.

Läs mer
Arbetsgivare i fokus

Sollefteå Kommun

17 lediga tjänster

SCB - Statistiska centralbyrån

1 lediga tjänster

Trafikförvaltningen, Region Stockholm

10 lediga tjänster

Vattenfall AB

132 lediga tjänster

Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI)

0 lediga tjänster

Arbetsgivare i fokus

Advokatfirman Titov & Partners AB

Är du en av morgondagens toppadvokater? På Titov & Partners bestämmer du själv hur långt du vill gå. Vi ger dig goda förutsättningar att utvecklas till din fulla potential.

Advokatfirman Titov & Partners AB

Advokatfirman Titov & Partners AB har just nu 5 lediga jobb

von Feilitzen & Partners AB

Vi är specialisterna som erbjuder kvalificerat stöd inom områdena rekrytering och karriärutveckling. Vi bidrar till kundens utveckling i olika faser genom att tillföra, utveckla och/eller frigöra kompetens.

von Feilitzen & Partners AB

von Feilitzen & Partners AB har just nu 12 lediga jobb

Pensionsmyndigheten

Vill du jobba i en miljö med stimulerande arbetsuppgifter? Pensionsmyndigheten är en bred verksamhet med många olika kompetenser. Vi erbjuder dig möjlighet att påverka och samtidigt utvecklas i din yrkesroll.

Pensionsmyndigheten

Pensionsmyndigheten har just nu 3 lediga jobb

Livsmedelsverket

Vill du arbeta med aktuella och intressanta frågor som är viktiga för alla? Då ska du arbeta hos oss på Livsmedelsverket, Sveriges expertmyndighet på livsmedelsområdet.

Livsmedelsverket

Livsmedelsverket har just nu 13 lediga jobb

Visa alla >
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält *Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.