juridikjobb.se

Lediga jobb som Sekreterare

Sekreterare, ett varierande jobb

Som sekreterare har du ett varierande jobb som ger dig lite från flera världar. Det är ofta socialt med mycket kundkontakter samtidigt som du ägnar en hel del tid åt att utföra administrativa uppgifter.

Sekreterare är nyckelpersoner med överblick

Som sekreterare är du ofta ett ansikte utåt och en nyckelperson i företaget. Du bör därför vara en person som är organiserad och både kan ha en större överblick och känsla för detaljer. Då du i yrket ofta kommunicerar både internt och utåt mot kunder bör du ha goda sociala färdigheter. Som sekreterare kan du arbeta med flera olika saker exempelvis administration, med att ta fram underlag, förbereda möten, att sköta kommunikation med mera, det beror lite på vilket område du är sekreterare inom. Sekreterare finns i många olika branscher, till exempel kan du arbeta som sekreterare på advokatbyrå, inom byggsektorn eller inom skola och landsting. Lön för en sekreterare varierar beroende på arbetsuppgifter och område, men medianlönen ligger idag på 24 000 kronor.

Läs merVisa mindre ...

Din sökning efter jobb inom: Sekreterare gav 1 träff.

Utvecklingssekreterare kommuntjänster

Malmö stad / Sekreterare Övriga jobb

Malmö stad

location_on Malmö

access_time 1 dagar kvar

Utbildning till sekreterare

Vilken utbildning du behöver som sekreterare varierar lite beroende på vilken slags sekreterare du vill bli. I vissa fall kan du behöva en högskoleutbildning, exempelvis till vissa tjänster inom ekonomisektorn. Vet du redan vid gymnasievalet att du i framtiden vill jobba som sekreterare är en gymnasieutbildning i handel och administration en bra väg att gå. Det finns också en rad komvuxutbildningar för dig som vill satsa på att bli sekreterare senare i livet. Även en mängd yrkeshögskoleutbildningar inriktade på sekreteraryrket finns tillgängliga för dig som till exempel är intresserad av att utbilda dig till medicinsk sekreterare.

Varierande sekreterarjobb på domstol eller advokatbyrå

Om du vill arbeta som sekreterare och samtidigt ha väldigt omväxlande uppgifter är både att arbeta på advokatbyrå och på domstol yrken att rekommendera. Som advokatsekreterare har du ofta hand om kommunikationen utåt samt jobbar en hel del administrativt. Det ingår att ha myndighetskontakter, boka möten, söka information och mycket mera. Du underlättar helt enkelt för den eller de jurister som du jobbar för. Som domstolssekreterare har du liknande arbetsuppgifter, din främsta är att se till att juristerna bara behöver ägna sig åt just sin juristroll. Du sköter det övriga, som att prata med klienter som är missnöjda, förbereda inkommande mål och beställa material. Kort sagt är det en mycket varierad yrkesroll.

Läs mer
Arbetsgivare i fokus

Vattenfall AB

44 lediga tjänster

Sollefteå Kommun

15 lediga tjänster

Norrtälje kommun

Om Norrtälje kommun 20 lediga tjänster

Unik Resurs i Sverige AB

3 lediga tjänster

Malmö stad

79 lediga tjänster

Fasticon Jobb

21 lediga tjänster

Tipsa mig om nya jobb!

Bevaka sökning

Arbetsgivare i fokus

Jurek Bemanning

Jurek Rekrytering & Bemanning AB är ett kraftigt växande företag som präglas av framåtanda. Att tänka nytt är vår ständiga strävan. Vi är stolta över att samtliga våra medarbetare är kompetenta, affärsdrivna och ansvarsfulla.

Jurek Bemanning

Jurek Bemanning har just nu 104 lediga jobb

Datainspektionen

Datainspektionen är en myndighet som genom sin tillsynsverksamhet ska bidra till att behandlingen av personuppgifter inte leder till otillbörliga intrång i enskilda individers personliga integritet. På dessa sidor kan du bland annat läsa mer om vilka mål myndigheten har, hur vi arbetar och hur du kommer i kontakt med oss.

Datainspektionen

Datainspektionen har just nu 0 lediga jobb

Vattenfall AB

Hos oss på Vattenfall får du möjlighet att ta stegen som driver dig och utvecklingen framåt. En av våra främsta utmaningar är att hitta nya, effektiva och förnybara energikällor för en hållbar framtid. För att lyckas behöver vi bli fler medarbetare som vill göra skillnad.

Vattenfall AB

Vattenfall AB har just nu 44 lediga jobb

SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB

Det är viktig för oss att alla medarbetare inom SBC känner sig uppskattade och delaktiga. Vi jobbar ständigt med att tydliggöra medarbetarnas bidrag till företagets långsiktiga mål och Vision. Vår tro är att engagerade och nöjda medarbetare ger nöjda kunder och vi jobbar aktivt med frågor som rör detta.

SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB

SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB har just nu 3 lediga jobb

Visa alla >
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.