juridikjobb.se

Biträdande jurist

Ort
Utgår

2019-11-15

Ansök nu

Biträdande jurist

Är du i början av din juristkarriär och vill hantera olika ärenden inom bankjuridik? Vill du vara med och skapa en ny roll och dessutom komma till en arbetsplats där du får utvecklas och växa? Då vill vi att du tar chansen och kommer till oss för vi välkomnar dig till en enhet med seniora medarbetare som gärna delar sin kompetens så att du blir en vass jurist. Vi är en grupp som har nära till skratt med ett bra samarbete.

Om jobbet
Som biträdande jurist kommer du tillsammans med vår chef på Bankjuridik bygga upp rollen. Dina arbetsuppgifter kommer främst bestå av att samordna och hantera de juridiska frågor som kommer från rådgivarna inom bankens kontorsrörelse samt att ansvara för övergripande regelbevakning avseende nya och ändrade regelverk som berör banken.

Du kommer även att:

Arbeta med varierande juridiska frågor inom ramen för de arbetsuppgifter som förekommer på avdelning Bankjuridik.
Övergripande regelverksbevakning.
Ansvara för bankens avtalsregister, delta i hantering av klagomål samt svara för viss administration avseende Bankjuridiks verksamhet.
Vem är du?
Vi söker dig som har en jur. kand. eller har paralegal utbildning.  Har du tidigare erfarenhet av juridiskt arbete inom bank är det meriterande.
Du har en god stilistisk, analytisk och administrativ förmåga samt behärskar engelska och svenska flytande i tal och skrift. Som person är du strukturerad, resultatorienterad och har hög arbetskapacitet.

För att lyckas i rollen söker vi dig som har lätt för att samarbeta och har ett prestigelöst förhållningssätt, vi ser gärna att du delar med dig av dina kunskaper.

Om oss
Vi har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, utvecklingsarbete och ge service inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Vi är en ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare som främjar hälsa och bidrar till ett hållbart arbetsliv. Vi vill med en god företagskultur och tydliga värderingar bidra till att attrahera och behålla de bästa medarbetarna. Vi är en lärande organisation med stark tilltro till självledarskap. Tycker du om att leda dig själv och utveckla din fulla potential kommer du att trivas hos oss. Vi arbetar aktivt med mångfald och inkludering.
Avdelning Bankjuridik inom Länsförsäkringar AB arbetar brett inom ramen för Affärsenhet Banks verksamhet med juridisk rådgivning avseende de regelverk som gäller för bankverksamhet. Avdelningens jurister arbetar även med rådgivning till länsförsäkringsbolagen inom ramen för det samarbete banken har med dessa bolag. Arbetsområdena omfattar värdepappersmarknadsrätt, kapitalmarknadsjuridik, bank- och finansrätt, avtalsrätt, banksekretess, kundklagomål, krediträtt (konsument och företag), AML- och GDPR-relaterad juridik.

Mer information och ansökan
Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag. Vi kommer att använda oss av arbetspsykologiska tester i vårt urval. 

Kort om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidare

Sista ansökningsdag:
2019-11-15

Arbetsplats
Stockholm


Kontaktperson
Erland Genarp 
Chef
0739640982
Linnéa Niklasson 
Facklig representant Forena
08-588 413 81
Tomas Hansson 
Kontaktombud SACO
08-588 414 41

Dela detta jobb

Biträdande jurist

Länsförsäkringar AB